• ponedeljak, 15. jul 2024.
U centru Kuzmina novi trotoari i parking
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U centru Kuzmina novi trotoari i parking

3. jul 2024. godine

Zahvaljujući angažovanju Mesne zajednice Kuzmin i finansijskoj pomoći Grada Sremska Mitrovica, centar ovog sela odnedavno je dobio novi izgled. Nakon parka koji je uređen jesenas, sada su napravljene pešačke staze i parking.

Prema rečima Miroslava Rakovića, predsednika Saveta MZ, parking i trotoar se prostiru jednom stranom Zadružne ulice od pošte, pa zatim dalje Savskom ulicom prema pijaci.

-Postojeće autobusko stajalište se izmešta u Ulicu Nikole Radojčića, a raskrsnica se asfaltira, rade se travnjaci i zacevljuju kanali. Pored toga, autobusko stajalište na drugoj raskrsnici u selu, koja je takođe uređena, menja se novim. Tamo smo okrečili ogradu, sklonili postojeću trafiku, poravnali teren i uredili javnu česmu – kaže o radovima u centru sela predsednik Miroslav Raković i dodaje da imaju još u planu da na jesen pored parkinga zasade novi drvored.

Osim poslova na uređenju trotoara i parkinga, on ističe da se, takođe, privode kraju radovi na rekonstrukciji sale u Domu kulture. Tamo su polepljene pločice, završeni vodoinstalaterski radovi, postavljen brodski pod na bini i sada predstoji krečenje.

-Od poslova na Domu prestalo je da se uradi još drugi deo krova, fasada, da se ugradi manji broj prozora, uredi ulaz i polepe pločice na podu u hodniku. Nakon toga će objekat biti kompletno završen i spreman da primi učesnike manifestacija koje se ovde organizuju. Prvi je bio festival “Mali đeram” koji je održan 29. juna – kaže predsednik Raković.

A da vredni Kuminci ne brinu samo o centru, nego i o celom selu podjednako, svedoči svakodnevno košenje i prskanje trave, kao i odnošenje smeća u svim ulicama, gde god je to potrebno. Takođe, ravnaju se atarski putevi, a na mesnom groblju završava se postavljanje nadstrešnice.

U kuzminskom ataru na potesu Zabrana Mesna zajednica zajedno sa Gradskom upravom pravi ćupriju uz auto-put kako bi poljoprivrednicima omogućili i olakšali pristup parcelama koje obrađuju.

Članovi Udruženja boraca iz Kuzmina su na spomen obeležju koje se nalazi na groblju, a koje godinama unazad nije bilo održavano, samoinicijativno, uz pomoć Mesne zajednice koja im je kupila sav potreban materijal, uredili, okrečili i ofarbali obeležje. Takođe, u organizaciji Doma zdravlja Sremska Mitrovica, u Kuzminu je krajem maja održan Bazar zdravlja. Meštani su bili u prilici da obave preventivne preglede, provere krvnu sliku i konsultuju se sa stomatologom.

Mesna zajednica Kuzmin i ove godine nastavlja tradiciju i obezbedila je sredstva za kupovinu knjiga za decu koja polaze u prvi razred u Osnovnoj školi “BrankoRadičević”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: