• četvrtak, 18. jul 2024.
Novi kalendari za školsku 2024/2025. godinu
Društvo | Vesti
0 Komentara

Novi kalendari za školsku 2024/2025. godinu

28. jun 2024. godine

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Robert Otot doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2024/2025. godinu.

Prvo polugodište za sve đake počinje u ponedeljak, drugog septembra 2024. godine, a završava se u ponedeljak, 23. decembra i ima 79 nastavnih dana.

Drugo polugodište svima počinje 14. januara 2025. godine i završava se 30. maja 2025. godine – za učenike osmog razreda, dok će se za đake od prvog do sedmog razreda drugo polugodište završiti 13. juna. Datumi završetka nastavne godine razlikuju se i kod srednjoškolaca, tako da učenici četvrtog razreda gimnazija završavaju 23. maja, učenici završnih godina stručnih srednjih škola 30. maja, a svi ostali srednjoškolci raspuštaju se 20. juna 2025. godine.

-Pri izradi školskih kalendara svake godine uvažavamo specifičnosti Autonomne pokrajine Vojvodine zbog brojnih nacionalnih manjina i verskih zajednica, koje žive na ovom području. Takođe, pokrajinski kalendari su usklađeni s republičkim u pogledu početka i kraja školske godine. Posebno mi je drago što smo uspeli da obezbedimo da deca ni u narednoj školskoj godini neće imati radne subote – rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Robert Otot.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: