• četvrtak, 18. jul 2024.
Kvalitet vazduha u Šidu posle požara nije zadovoljavajuć
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Kvalitet vazduha u Šidu posle požara nije zadovoljavajuć

23. jun 2024. godine

Saopštenje za javnost Opštine Šid prenosimo u celosti:

Prema preliminarnim merenjima kvaliteta vazduha posredstvom mobilne stanice za merenje kvaliteta vazduha, ustanovljeno je da kvalitet vazduha u opštini Šid, nakon akcidenta u fabrici “Evrojug” u Šidu od 20.juna, nije zadovoljavajuć. Prema prvim izveštajima, u vazduhu je zabeleženo prisustvo benzena i ksilena, čija je koncentracija u konstantnom padu.

Zvanični rezultati merenja kvaliteta vazduha u opštini Šid biće dostupni u ponedeljak. Do tada, apelujemo na sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze iz domova. Ukoliko postoji potreba za kretanjem, molimo vas da se adekvatno zaštitite mokrim povezom preko usta i nosa i vreme boravka na otvorenom skratite koliko je moguće.

O svim daljim informacijama, građani će biti blagovređeno obavešteni.

Tekst i foto: sid.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: