• četvrtak, 25. april 2024.
Volonteri pomažu najstarijima
Vesti | Šid
0 Komentara

Volonteri pomažu najstarijima

17. mart 2020. godine

Šid – Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović održao je sastanak sa direktorima javnih preduzeća, predškolskih i školskih ustanova kao i sa Štabom za vanredne situacije povodom širenja korona virusa i preventivnih mera koje će lokalna samouprava preduzeti kako bi sprečila širenje virusa među građanima šidske opštine. Nastava u obrazovnim ustanovama kao i rad predškolskih ustanova je obustavljen do daljnjeg. Kulturno obrazovni centar, Narodna biblioteka „Simeon Piščević“, Muzej naivne umetnosti „Ilijanum“, Galerija slika „Sava Šumanović“ i Turistička organizacija opštine Šid neće raditi u narednom periodu. Ostala javna preduzeća kao i Opštinska uprava će nastaviti sa radom sa minimalnim kapacitetom. Ugostiteljski objekti će imati ograničeno radno vreme od osam ujutru do dvadeset časova u večernjim satima.

-Veoma je važno napomenuti da na teritoriji opštine Šid nije zabeležen nijedan slučaj korona virusa. Ovim putem apelujem na sve građane da se pridržavaju mera koje je propisala vlada Republike Srbije i da se prijave lično na broj telefona 022/712-122 ako su u prethodnih nedelju dana bili van teritorije Republike Srbije u zemljama koje su ugrožene zbog epidemije korona virusa. U slučaju da bude ljudi koji ne žele da se pridržavaju odluka koje su donešene na republičkom nivou i odbijaju da odu u karanitn preduzećemo sve zakonske mere kako bi ih smestili i zadržali u karantinu u cilju sprečavanja širenja potencijalne zaraze među građanima. Najvažnija stvar je da naši stariji sugrađani koji spadaju u osetljivu grupu, pre svega mislim na ljude preko šezdeset godina, ostanu u kućama i da na broj telefona 022/712-122 koji je aktivan od nula do dvadeset četiri časa mogu da prijave svoje potrebe, mogu da nam prijave sve ono što im je neophodno za normalan život i za život u izolaciji. Naši volonteri, imamo ih prijavljeno oko 400, će doći do vaših adresa pomoći će vam i bezbedno vam dostaviti namirnice i hranu. Važno je naglasiti da svi oni koji žele da pomognu mogu da se jave na broj telefona 022/712-122 i ostave svoje podatke. Vrlo bitna stvar je da ne širimo paniku, moram da ovim putem upozorim da će svi potencijalno zlonamerni građani šidske opštine koji ovu situaciju budu koristili za širenje dezinformacija krivično odgovarati za svaku lažno iznešenu vest. Javnost će o razvoju situacije svakodnevno biti obaveštavana putem medija, internet i fejsbuk stranice opštine Šid. Pridržavajte se propisa i ponavljam za svako pitanje se javite na broj 022/712-122 stojimo vam na usluzi 24 časa – izjavio je Zoran Semenović na konferenciji za novinare održanoj posle sastanka Štaba za vanredne situacije opštine Šid.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: