• subota, 20. april 2024.
Biciklistička staza do Novog groblja?
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Biciklistička staza do Novog groblja?

19. mart 2024. godine

Budžet Grada Sremska Mitrovica za ovu godinu nešto je manji od 4,4 milijarde dinara. Međutim, iako manji od prošlogodišnjeg, svojim stavkama obećava realizaciju nekih, za Mitrovčane veoma važnih projekata.

Uprkos tome što nije najskuplja, možda najznačajnija investicija za meštane grada na Savi jesu pet miliona dinara namenjenih dugo očekivanoj izgradnji biciklističke od kružnog toka na ulasku u grad do Novog groblja, čime bi se osigurala bezbednost ne samo onih koji biciklom odlaze na groblje, nego i građana koji ovim vidom prevoza svakodnevno putuju na posao u industrijskoj zoni.

Osim toga, u toku 2024. godine u planu je rekonstrukcija trotoara i mobilijara u centralnoj zonigrada u ulicama Kralja Petra Prvog, na trgu Svetog Dimitrija, u Gradskom parku, ulicama Masarikovoj, Vodnoj i ulici Branka Radičevića, kao i u seoskim sredinama, u ukupnom iznosu od četiri miliona dinara.

Kada je reč o kapitalnim projektima, ove godine bi trebalo da započne projekat rekonstrukcije i dogradnje Opšte bolnice, za šta će grad naredne tri godine ulagati po 12 miliona dinara.

Do kraja godine, trebalo bi da se završi i projekat izgradnje seoskih kapela, a predviđena su i inicijalna ulaganja u izgradnju vrtića u Mačvanskoj Mitrovici i Maloj Bosni, kao i za rekonstrukciju vrtića “Maslačak” u Sremskoj Mitrovici.

Sredstva od 30 miliona dinara predviđena su za dogradnju dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a ova investicija će se nastaviti i naredne godine sa dodatnih nešto više do 37 miliona dinara.

Rekonstrukcija Pozorišta “Dobrica Milutinović” privodi se kraju, a očekuje se i izgradnja novih dečijih igrališta, kao i nastavak izgradnje Centra lovnog turizma.

Možda najradosnija vest stiže stanovnicima naselja “Matija Huđi” u Sremskoj Mitrovici, ali, na početak njene realizacije moraće da pričekaju još godinu dana. Naime, više od 465 miliona dinara će tokom 2025. i 2026. godine, prema Građanskom vodiču kroz budžet, biti uloženo u rekonstrukciju, izgradnju i dogradnju saobraćajnica u ovom mitrovačkom naselju. Ovu vest, građani su čekali sa nestrpljenjem, jer se godinama unazad nose sa problemom atmosferske kanalizacije i njenim izlivanjem tokom kiša, dotrajalim kolovozom u centralnoj ulici u naselju, uništenim pešačkim stazama, nepostojećim ili devastiranim parkinzima, kao i potpuno propalim saobraćajnicama unutar naselja.

N. Milošević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: