• nedelja, 14. april 2024.
“Devojka iz čerge” ponovo pred pećinačkom publikom 28. februara
Kultura | Pećinci
0 Komentara

“Devojka iz čerge” ponovo pred pećinačkom publikom 28. februara

22. februar 2024. godine

Nakon što je 19. januara premijerno izveden pred pećinačkom publikom, mjuzikl za decu i mlade „Devojka iz čerge“, rađen u produkciji Kulturnog centra „Pećinci“, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Pećinci, reprizno će biti izveden u sredu, 28. februara, u sali pećinačkog Kulturnog centra, od 20 časova.

Mjuzikl je rađen po motivima bajke „Pepeljuga“ Braće Grim u režiji Slobodana Stankovića iz Pećinaca, pozorišnog i radio reditelja sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Muzičke aranžmane uradila je Bojana Radivojević iz Brestača, muzički umetnik – dirigentkinja sa Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu, dok je za scensku igru i pokret bila zadužena Nevena Radonjić iz Dobanovaca, učenica završne godine srednje Baletske škole „Lujo Davičo“ u Beogradu sa odseka – narodna igra.

U mjuziklu igraju: Jelena Nedeljković, Bojan Naić, Lidija Domazet, Nedeljko Anđelić, Tijana Petrović, Katarina Devčić, Jelena Mandić, Nevena Radonjić, Aleksandar Bunčić, kao i članice šimanovačkog Društva za negovanje narodne tradicije „Iskon“. Pratnja na klaviru – Bojana Radivojević, pratnja na gitari – Jelena Mandić, pratnja na harmonici – Lidija Domazet i pratnja na violini – Aleksandar Bunčić.

Ulaz je slobodan.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: