• četvrtak, 29. februar 2024.
Potpisan još jedan ugovor za kupovinu kuća za mlade bračne parove
Društvo | Inđija
0 Komentara

Potpisan još jedan ugovor za kupovinu kuća za mlade bračne parove

7. decembar 2023. godine


U Ministarstvu za brigu o selu Opština Inđija potpisala je ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove, gde su prisustvovali pomoćnik predsednika inđijske opštine Živan Živanović i direktorka Agencije za ruralni razvoj Ivana Peović-Ševrt.
Još jedan mladi bračni par dobio je krov nad glavom, a ovu podsticajnu meru podržava lokalna samouprava, smatrajući da je pomoć mladim ljudima u rešavanju egzistencijalnih pitanja važna za očuvanje porodice kao institucije.
-Moramo podržati mlade ljude na njihovom putu u izgradnji porodice, dati im vetar u leđa kako bi im početak bio laški, i time dati doprinos njihovoj borbi da ostanu na selu da žive, kaže Živanović, zadovoljan što će takvi, konkretni koraci poboljšati demografsku sliku sela i omogućiti njegov opstanak.
-Agencija za ruralni razvoj Opštine Inđija pruža neophodnu pomoć mladima pri rešavanju adinistrativnih pitanja u vezi sa konkursom, i bićemo im na raspolaganju i ubuduće, naglasila je Ivana Peović Ševrt, direktorka Agencije.
Ovo je primer porodice za koju je sredstva obezbedilo resorno ministartsvo, a u Opštini Inđija nedavno je obezbeđen deo sredstava za kupovinu seoskih kuća za sedam porodica iz opštinskog budžeta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: