• nedelja, 3. decembar 2023.
Predstavljena zbirka eseja Milana Gromovića
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Predstavljena zbirka eseja Milana Gromovića

1. novembar 2023. godine

Sinoć je u mitrovačkoj Biblioteci “Gligorije Vozarović” održana promocija zbirke eseja Milana Gromovića “Plavo prozorje”. Ogledi o vizantijskoj duhovnosti i srodnim aspektima srpskog pesništva XX veka prezentovani su slušaocima u Čitaonici biblioteke. O knjizi su govorili autor dr Milan Gromović, naučni saradnik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i dr Slađana Milenković, profesor strukovnih studija na Visokoj školi za vaspitače i poslovne informatičare “Sirmijum” u Sremskoj Mitrovici.

Program moderirala i vodila bibliotekar Jelena Šuljmanac Milošević.

Bilo je govora o vizantologiji u poeziji Jovana Dučića, Momčila Nastasijevića, Miodraga Pavića, Ivana V. Lalića, Branka Miljkovića, Milosava Tešića i drugih savremeni srpskih pesnika.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: