• četvrtak, 30. novembar 2023.
Uređuje se centar Martinaca
Vesti
0 Komentara

Uređuje se centar Martinaca

28. oktobar 2023. godine

Prave se trotoari, stavljaju se nove behaton ploče, a u sklopu toga po prvi put biće napravljeno i dečije igralište sa mobilijarom. Završetak radova planiran je za kraj novembra, u zavisnosti od vremenskih prilika

Ovih dana u Martincima aktuelni su radovi na uređenju centra sela. Kako kaže Miloš Jovelić, predsednik Saveta ove Mesne zajednice, u pitanju su konzervatorsko-restauratorski radovi za obnovu spomenika NOB-a i postavljanje prateće rasvete, kao i uređenje parka.

– Prave se trotoari, stavljaju se nove behaton ploče, a u sklopu toga po prvi put biće napravljeno i dečije igralište sa mobilijarom. Završetak radova planiran je za kraj novembra, u zavisnosti od vremenskih prilika. Selo će na ovaj način dobiti potpuno novi izgled, jer ćemo staviti reflektore koji će obasjavati spomenik. Takođe, tu će biti postavljene i dve zastave, Srbije i Sremske Mitrovice. Pored toga, ovih dana na zgradi škole završavamo popravku krova koji je bio u veoma lošem stanju, a u školskom dvorištu oko dečijeg igrališta smo napravili ogradu. Pored toga, radimo i fasadu na zgradi Mesne zajednice, gde su postavljeni i novi prozori – kaže predsednik Saveta MZ Martinci Miloš Jovelić i dodaje da sve radove finansira Grad Sremska Mitrovica.

Do kraje godine biće uređeno i seosko groblje, gde će se raditi novi prilaz i plato ispred kapele, kao i nadstrešnica.

-Od kada sam stupio na funkciju predsednika Saveta Mesne zajednice uvideo sam da je jedan od najvećih problema meštana neočišćena kanalska mreža, tako da smo to prvo krenuli da radimo. Završili smo pročišćavanje kanala na desnoj strani Vojvođanske ulice, a sada su u toku radovi na drugoj strani. Nakon toga moraćemo da čistimo i ćuprije koje su zagušene, a one koje nisu u funkciji srušićemo i napraviti nove. Takođe, postavljeno je i jedno autobusko stajalište u centru sela, a u narednom periodu očekuje se i postavljanje ostala tri stajališta – kaže predsednik Jovelić i dodaje da je u planu i uređenje atarskih puteva dužine oko 15 kilometara.

Inače, Mesna zajednica je za potrebe Fudbalskog kluba “Borac” kupila novu kosačicu, kao i zalivni sistem za teren, a nedavno je renovirala i prostorije ovog kluba.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: