• utorak, 28. novembar 2023.
Održana 30. “Trкa za srećnije detinjstvo“
Sport
0 Komentara

Održana 30. “Trкa za srećnije detinjstvo“

20. oktobar 2023. godine

Više stotina rumskih mališana trčalo je jubilarnu 30. “Trku za srećnije detinjstvo”, koju tradicionalno organizuje Crveni krst Ruma, uz pokroviteljstvo Opštine Ruma.

Popularne ulične trke okupile su u Glavnoj ulici mnoštvo dece, od rumskih predškolaca, do osnovaca i srednjoškolaca, a dečaci i devojčice su se takmičili u 22 kategorije.

Sportsko – rekreativnu manifestaciju otvorio je predsednik SO Ruma Stevan Кovačević koji je naglasio da mališani imaju pravo na radosno detinjstvo, a da je lokalna zajednica dužna da im obezbedi uslove za srećno odrastanje.

-Ova manifestacija doprinosi generalno i strategiji u sportu da promovišemo različite sportove, masovnost, zdrave stilove života i zato se kao Opština pojavljujemo svih ovih godina kao generalni pokrovitelji manifestacije. Siguran sam da će ovi mališani koji se takmiče jednoga dana odrasti u uspešne građane sa kojima ćemo se ponositi, bez obzira na to da li će se baviti sportom – poručio je Кovačević.

Sekretar rumskog Crvenog krsta Marko Ćulibrk smatra da najveći značaj manifestacije nisu medalje, već promocija pravih vrednosti, solidarnosti i volonterizma.

-Bez obzira na medalje koje su deca osvojila trudimo se da svi budu pobednici i dalje ćemo davati podršku da od naše dece pravimo zdrave ljude – istakao je Ćulibrk.

Ovogodišnji moto trke je bio “Imamo cilj, dođi na start”, a podršku u organizaciji pružili su Savez sportova Opštine Ruma i Atletski klub Ruma, dok su startne brojeve sponzorisali lokalni donatori.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: