• četvrtak, 22. februar 2024.
Dimče Korunoski iz Ohrida pobednik Međunarodne izložbe fotografija Pravoslavlje na internetu
Društvo | Kultura | Vesti | Beočin
0 Komentara

Dimče Korunoski iz Ohrida pobednik Međunarodne izložbe fotografija Pravoslavlje na internetu

27. oktobar 2023. godine

Za ovogodišnji konkurs Pravoslavlje na internetu u organizaciji Društva Beofoto iz Beočina 564 fotografije poslalo je 126 autora iz devet zemalja: Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Rusije, Australije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore i 36 mesta Srbije. Pobedničku fotografiju pod nazivom “Bog se javi” zabeležio je Dimče Korunoski iz Ohrida.

U istoj konkurenciji drugo mesto pripalo je Slobodanu Čaviću iz Šimanovaca, dok je treće mesto osvojila Jelena Pavlović iz Kragujevca. Pohvale žirija Foto saveza Srbije koji su činili Hadži Miodrag Miladinović, Željko Đurić i Vojislav Luković, u konkurenciji za fotografiju zaslužili su Sanja Đorđević iz Kosovske Mitrovice, Ana Batrićević iz Beograda i Ilija Dimitrijević iz Užica.

Najbolju kolekciju fotografiju u godini punoletstva ove jedinstvene manifestacije imao je Milorad Milićević iz Leskovca. Druga nagrada pripala je Vladimiru Điniću iz Šapca dok je treću osvojila Vesna Mijailović iz Požege. U ovoj konkurenciji pohvale su zaslužili Olga Mendosa iz Rusije, Jelica Milentijević iz Beograda i Borislav Blagojević sa Novog Beograda.

Nagrada „Sava Dragojlović“- za najbolju fotografiju domaćeg autora koju proglašava žiri organizatora, pripala je Mileni Melenković iz Paraćina.

Od rekordnog broja učesnika (126) i pristiglih fotografija (564) žiri je prihvatio 131 fotografiju 63 autora.

Svečano otvaranje 18. Međunarodne izložbe fotografija „Pravoslavlje na internetu“ uz dodelu priznanja nagrađenim i pohvaljenim autorima, održaće se u subotu, 11. novembra godine u holu Doma kulture u Beočinu u 19 časova.

Prihvaćene i nagrađene fotografije mogu se videti na sajtu Društva, na adresi www.beofoto.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: