• četvrtak, 28. septembar 2023.
„Tour de Fruška“ 23. i 24. septembra
Sport
0 Komentara

„Tour de Fruška“ 23. i 24. septembra

18. septembar 2023. godine

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare povodom manifestacije „Tour de Fruška“, koja se održava 23. i 24. septembra u Vrdniku, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je značaj ove jedinstvene sportsko-rekreativne manifestacije koja ima podršku Pokrajinske vlade.

-Кada je reč o manifestaciji „Tour de Fruška“ izuzetno smo zadovoljni onim što smo uradili u protekloj, a tako ćemo nastaviti i u ovoj godini. Ovo je manifestacija koja će u narednom periodu imati sve veću važnost i u okviru turističkog potencijala, doprinosa sportu, te razvoja svesti o aktivnom načinu života- istakao je Basta posebno se zahvalivši organizatorima koji su sve dobro pripremili, kako je naveo, za odvijanje jedne vrhunske sportske manifestacije sa brojnim volonterima i kvalitetnim sadržajima.

Resorni sekretar je ukazao da manifestacija ima za cilj da Frušku goru i Srbiju postavi na mapu svetskog biciklizma i zahvalio je i društveno odgovornim kompanijama, koje na svoj način doprinose da budemo dobri domaćini.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin istako je da je reč o projektu koji iz godine u godinu dobija na važnosti.

-Ovaj projekat u sklopu biciklističkog sporta, koji su zajednički pokrenuli Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada, do sada je dobio niz konstruktivnih elemenata koji su sve brojniji. Manifestacija je dobila neslućenu pažnju i okupila veliki broj učesnika i ljubitelja sporta, rekreacije i biciklizma“, istakao je Cvjetićanin i naveo da nije bilo dovoljno ovu manifestaciju organizovati samo jednom u proleće već i početkom jeseni i podsetio na održavanje biciklističke trke „Grand Fondo Novi Sad 2024“, koja će okupiti učesnike i ljubitelje ovog sporta u još većem broju i podići organizaciju na još viši nivo.

Direktor manifestacije Ivan Arpaš istakao je da se prijavio veliki broj biciklista – preko 700 takmičara za učešće na manifestaciji u septembru koja promoviše drumski biciklizam.

-„Tour de Fruška“ nije samo sportska manifestacija već doprinosi i razvoju turizma i privrede, te promociji Nacionalnog parka „Fruška gora“. Odziv biciklista nam je ovom prilikom veoma bitan jer to je ujedno i odlična najava za predstojeći izazov trke „Grand Fondo Novi Sad 2024“, istakao je Arpaš.

Članica organizacije „Tour de Fruška“ Nataša Ivančević predstavila je trejl trke, koje su na programu 23. septembra.

-Reč je o dve trke – prva na 15 kilometra za trkače koji se već bave trejl trčanjem i trejl trka od sedam kilometara koja je namenjena bržim trkačima i rekreativcima. U trkama će učestvovati i osobe sa hendikepom, a planiran je i program za najmlađe, kao i trejl trka na stazi prilagođena za uzrast od četiri do dvanaest godina – istakla je Ivančevićeva i dodala da je planiran i edukativni i humanitarni deo u okviru koga se održava panel diskusija i predavanje sa ultramaratoncem Jovicom Spaićem. Ona je naglasila da sva sredstva koja budu prikupljena toga dana idu u humaniterne svrhe udruženju „Alarm“ koje brine o deci oboleloj od dijabetesa.

Predsednik biciklističkog kluba „Šid“, potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije i direktor Drumskog programa „Tour de Fruška“ Dušan Gojić istakao je da je planirani limit od 200 takmičara u drumskom biciklizmu prebačen i da iznosi oko 300 učesnika.

-Stazu koja iznosi 54 kilometara smo detaljno pregledali, euforija je velika u biciklizmu i svi imaju želju da učestvuju na ovoj manifestaciji. Rešili smo da napravimo jedan izazov do Popovog čota, i praktično biće to merenje vremena najboljih biciklista koji budu prvi izašli na ovaj vrh. Dosta je prijavljenih iz regiona i uspostvljena je odlična saradnja sa Biciklističkim savezom Slovenije – istakao je Gojić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: