• četvrtak, 28. septembar 2023.
Pojačana kontrola saobraćajne policije u zoni škola
Društvo | Hronika | Vesti
0 Komentara

Pojačana kontrola saobraćajne policije u zoni škola

15. septembar 2023. godine

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su, povodom početka školske godine, intenzivirali svoje aktivnosti oko unapređenja bezbednosne zaštite učenika.

Na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama osnovnih škola, kojima se najčešće kreću učenici prilikom dolaska u školu i povratka kući, saobraćajni policajci obavljaju pojačanu kontrolu saobraćaja i sankcionišu prekršaje koje čine učesnici u saobraćaju koji ne poštuju saobraćajne propise. Cilj ove aktivnosti je unapređenje bezbednosti u saobraćaju, kao i stvaranja uslova za sigurno kretanje dece od škole do kuće.

Od prvog septembra do sada, saobraćajni policajci su prilikom kontrole saobraćaja u zonama škola otkrili ukupno 291 saobraćajni prekršaj.

Najčešći prekršaji su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. Prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila predstavlja čak 49% od ukupnog broja otkrivenih prekršaja u zonama škola.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama škola, u cilju što veće sigurnosti i bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: