• petak, 22. septembar 2023.
Bolji uslovi za đake i nastavnike
Vesti
0 Komentara

Bolji uslovi za đake i nastavnike

2. septembar 2023. godine

Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica poslednjih nekoliko godina radi na unapređenju obrazovne i sportske infrastrukture. S tim u vezi u proteklom periodu intenzivno se radilo na više školskih objekata, kako bi đaci i nastavnici, istuču nadležni, imali što bolje uslove za rad.

Pored izgradnje sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici čija vrednost iznosi preko 432,9 miliona dinara, aktuelni su radovi i u okolnim mestima. Prema rečima prve žene grada na Savi Svetlane Milovanović, podjednaka pažnja usmerena je kako na samu Mitrovicu i sela sa sremske strane, tako i na mesta severne Mačve.

-Tokom letnjeg raspusta bili smo jako vredni, pa smo završili rekonstrukciju krovnog pokrivača na fiskulturnoj sali osnovne škole u Noćaju. Vrednost ovih radova iznosila je više od 3,5 miliona dinara, a finansirani su iz gradskog budžeta. Кako bi salu pustili u funkciju pristupljeno je i zameni poda koji je bio izuzetno oštećen. Tu nam je pomoć uputio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa preko 5,3 miliona dinara, dok je lokalna samouprava za tu namenu izdvojila preko miliona dinara – kaže gradonačelnica.

Takođe, u prethodnom periodu, a zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada, izvršena je zamena stolarije na objektu seoske škole u Ravnju. Za te potrebe izdvojeno je kao i za Noćaj 3,5 miliona dinara. U narednom periodu, a sredstvima iz oportuniteta u visini od oko tri miliona na ovom objektu biće zamenjen krovni pokrivač.

-Imamo jako dobru saradnju sa višim nivoima vlasti. U prilog tome govore zaista brojni projekti koje zajedno realizujemo, a jedan od njih je i upravo završena rekonstrukcija školskog terena u Zasavici 1. Radovi su obuhvatali postavljanje novih koševa i golova, kao i moderne podloge, a vrednost istih iznosila je preko 5,8 miliona dinara. Celokupan projekat takođe je finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu – objasnila je gradonačelnica i dodala da je za istu namenu, ali sa druge strane Save, tačnije u Bosutu Sekretarijat izdvojio četiri miliona, dok je grad rekonstrukciju školskog igrališta u ovom sremskom selu pomogao sa 940.000 dinara. Isti sekretarijat opredelio je više od 5,5 miliona za projekat “Investicionog održavanja poda fiskulturne sale” u Osnovnoj školi “Slobodan Bajić Paja” u Sremskoj Mitrovici, a radiće se i na fasadi objekta. Za tu namenu obezbeđana su sredstva u visini od 10,3 miliona dinara.

Pokrajinska vlada sa dva miliona dinara finansiraće sanaciju štete nastale na nekoliko objekata usled olujnog nevremena, pa je tako za sanaciju krovnog pokrivača i zamenu stolarije na objektu vrtića “Lane” izdvojeno oko dva miliona, za sanaciju krova na objektu Osnovne škole “Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku 30,1 milion, a za iste radove na školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima 11,2 miliona dinara. Za zamenu dimnjaka u školi u Ravnju koji je takođe oštećen tokom nevremena biće izdvojeno 690.000 dinara.

U prethodnom periodu, podsetila je gradonačelnica, adaptiran je sanitarni čvor u prizemlju objekta Mitrovačke gimnazije, a radilo se i na objektu vrtića “Bubamara”.

D. Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: