• sreda, 29. novembar 2023.
Sedam miliona dinara za energetsku sanaciju stanova i kuća na području opštine Beočin
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Sedam miliona dinara za energetsku sanaciju stanova i kuća na području opštine Beočin

21. jul 2023. godine

Ministarka rudarstva i energetike uručila je juče u Vladi Republike Srbije ugovore o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 131 lokalnoj samoupravi u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“.

Ugovor je u ime Opštine Beočin potpisala predsednica opštine Biljana Janković koja je istakla da će ove godine korisnicima za potrebe finansiranja programa energetske sanacije i efikasnosti putem javnog konkursa biti na raspolaganju ukupno sedam miliona dinara.

🎙️-Opština Beočin je opredelila 3,5 miliona dinara dok nam je današnjim potpisivanjem ugovora Ministarstvo obezbedilo još toliko sredstava koje ćemo preusmeriti na ovogodišnji program energetske efikasnosti. Drago mi je da se kod nas uspostavlja kontinuitet i dobra praksa pružanja ovakvih usluga putem javnih konkursa i nadam se da će odziv sugrađana biti dobar kao i prethodnih godina – rekla je predsednica Janković.

Ona je dodala da će Opština najpre putem javnih poziva angažovati privredne subjekte za izvođenje radova, a potom će biti objavljen i poziv svim građanima da konkurišu, da prijave svoje kuće i stanove na kojima žele da zamene vrata, prozore, postave izolaciju, ugrade efikasne kotlove i solarne panele.

foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: