• sreda, 29. novembar 2023.
“Zmajevke” lete u Rio
Hronika | Sremska Mitrovica | Sport
0 Komentara

“Zmajevke” lete u Rio

5. jun 2023. godine

Povodom osvajanja prvog mesta na Državnom školskom prvenstvu u basketu 3h3 i plasmana na Školarijadu koja se održava u Rio de Žaneiru u Brazilu od 19. do 27. avgusta, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici organizovan je svečani prijem za učenice Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“.

Republiku Srbiju, Grad Sremsku Mitrovicu i “Zmajevu” školu na prestižnom takmičenju u Južnoj Americi predstavljaće Irina Andrijašević, Teodora Milošević, Nikolina Popović i Anja Bojković, predvođene profesorom Dejanom Kozeljcem. Šampionke su dočekali gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić i Predrag Šoškić, stručni saradnik u Savezu za školski sport Srbije.

Gradonačelnica Milovanović upoznala se sa mladim košarkašicama, planom priprema koje im predstoje pred odlazak u Brazil i uručila im poklone u vidu dresova i trenerki. Sve četiri devojke košarku treniraju u ŽKK “Srem” iz Sremske Mitrovice.

Vasilj Ševo pojasnio je da je basket 3×3 sport koji na malom prostoru zahteva visok nivo koncentracije, brzinu reagovanja i fizičku spremu. Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport naveo je da je “Zmajeva” škola i pre beležila značajne uspehe, podsetivši da su se odbojkašice u vreme pandemije korona virusa plasirale ne Svetsko školsko prvenstvo, koje nažalost nije održano.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: