• ponedeljak, 2. oktobar 2023.
Održana manifestacija “Miris lipe na čardi brazilijanskoj”
Društvo | Hronika | Beočin
0 Komentara

Održana manifestacija “Miris lipe na čardi brazilijanskoj”

20. jun 2023. godine

Tokom proteklog vikenda u Braziliji je održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“ koju pod pokroviteljstvom Opštine Beočin tradicionalno organizuje Udruženje žena „Brazilijanski biseri“.

I ovog puta vinari, pčelari, zanatlije i brojna udruženja vrednih žena okupili su se oko ideje da zajednički predstave fine ukuse i mirise ovog kraja, a podršku programu dala su deca beočinskog crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški“, folklorni ansambl KUD „Brile“ iz Beočina, tamburaški sastav „Aldumaš“ iz Novog Sada, kao i meštani Brazilije Jovan Birća i talentovane devojčice Hristina Ilić i Dragana Zlatanović koji su se istakli upečatljivim pojedinačnim nastupima.

Voditeljka programa bila je Ratka Dulić koja je na najlepši način posetioce obradovala i svojom poetskom interpretacijom himne „Brazlijanskih bisera“.

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja se zahvalila svima na učešću i nesebičnom doprinosu da kao lokalna zajednica rade na očuvanju tradicionalnih vrednosti i kulture Srema i na taj način pošalju najlepšu poruku svima o lepotama i vrednostima ovog kraja.

-U godini kada Udruženje žena „Brazlijanski biseri“ obeležava deset godina postojanja sa ponosom želim da uputim čestitke svim članicama na trudu i ljubavi koju ulažu u Braziliju, ali i prijateljskim vezama koje su uspostavljene sa drugim mestima i opštinama Srema. Ova menifestacija je za Brazliju praznik lepote, talenta naše dece i naših meštana ali i umeća i truda naših žena i lokalnih proizvođača koje uvek treba podržati – istakla je Janković.

Foto: Ivana Cvijović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: