• četvrtak, 18. jul 2024.
Predstava za najmlađe “Carski zatočnik”
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Predstava za najmlađe “Carski zatočnik”

16. maj 2023. godine

U subotu, 20. maja sa početkom u 12:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici biće odigrana predstava za decu pod nazivom “Carski zatočnik”.

Predstava ,,Carski zatočnik’’ prikazuje nam dešavanja… tu, u nama bliskom okruženju, gde je vladala slavna i stara dinastija Ptrptrpković… Carica Ptrptpislavka VI vlada suvereno, strogo i čvrstom rukom, a podanici su tihi, skromni i poslušni… Carica nastoji da ide u korak sa otmenim svetom, tako što želi svoju ćerku da uda za nekog evropskog Princa ili Кralja! I baš kada je vladarki postalo pomalo dosadno carevanje među vernim slugama, pojavljuje se odnekuda nekakav Džin koji želi Njanu krunu i Njano carstvo! Da bi opstala na prestolu, a na predlog najumnijih savetnika, Carica traži nekakvog hrabrog Zatočnika! Zatočnik je privrženik, sledbenik i branitelj, onaj koji se obaveže da će izaći na megdan u Caričino ime i pobediti Džina! Naravno, dobiće i bogatu nagradu… i Princezu (što u perspektivi znači krunu i presto!) Na žalost, carske velmože i vitezovi nisu bili neki junaci na bojnom polju… ali, kako to obično biva za odbranu Carice i Carstva prijavili su se i neki seljaci… i ribari… pa i Jovan, golobrado momče sa sela. Jovan se u prvom susretu zaljubio u carsku ćerku, ali i Princeza u njega! Hoće li neki goloruki seljak uspeti da pobedi tu Кolosalnu velesilu? Hoće li dobiti nagradu? I imaju li uopšte danas takva junačka dela svrhu i smisao? Sve ćemo to pokušati da raspetljamo i rasvetlimo u našoj pozorišnoj igri, u predstavi ,,Carski zatočnik’’.

Produkcija:
Кreativni studio i Teatar ,,GARTEL’’ Sremska Mitrovica
Tekst: Miodrag Stanisavljević | Režija : Gordana Lukić | Scenografija i kostim: Gordana Lukić | Svetlo: Miloš Nešković/Goran Vučanović
Igraju: Jovana Grujičić, Vanja Stanimirović, Jelena Đonlić, Sava Gavrilović, Matej Vuruna, Lana Rimac, Viktor Budečević, Anđela Savatić, Nikoleta Laćarac, Dunja Кrstanović, Saška Srbulov

Ulaz: 350 dinara.
Informacije na broj telefona: 022/615-115.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: