• subota, 2. mart 2024.
Poseta zavičaju
Društvo | Vesti
0 Komentara

Poseta zavičaju

30. avgust 2011. godine

Ruma – Grupa od 35 Nemaca, nekadašnjih stanovnika Rume i njihovih potomaka i srodnika, boravila je od 24. do 29. avgusta u Rumi u organizaciji Zavičajnog udruženja Nemaca „Ruma“ iz Štutgarta. Predvođeni Manfredom Vagnerom, bivši žitelji Rume su u ovaj grad došli iz više zapadnoevropskih zemalja gde su pronašli svoj novi zavičaj.

Tokom višednevne posete obišli su i više mesta širom Vojvodine.

U petak, 26. avgusta, posetili su Gradsku biblioteku ”Atanasije Stojković” u Rumi. Tom prilikom gosti su zavičajnoj zbirci biblioteke poklonili vredne publikacije koje svedoče o doprinosu nemačke nacionalne zajednice razvoju Rume do Drugog svetskog rata. Direktor biblioteke Željko Stojanović uzvratio je poklonom – izdanjima dela Atanasija Stojkovića koje je objavila ova ustanova.

U ime lokalne samouprave goste je pozdravio zamenik predsednika Opštine Ruma Dragan Kardaš.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: