• petak, 12. jul 2024.
Predstava za najmlađe “Aska i vuk”
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Predstava za najmlađe “Aska i vuk”

24. maj 2023. godine

Predstava za decu pod nazivom “Aska i vuk” biće odigrana na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici u subotu, 27. maja sa početkom u 12:00 časova.

Predstava je rađena po motivima pripovetke Ive Andrića. Po žanru ova predstava je kombinacija klasičnog baleta, lutkarstva i konvencionalne glume. Ovo delo Ive Andrića je vrlo specifično, ona je i umetnička basna i bajka i novela puna simbola.
Predstava je nastupila: na pozorišnom maratonu srpskih profesionalnih pozorišta u Leskovcu 2009, na Međunarodnom dečjem festivalu u Subotici 2010, na dečjem festivalu «Pozorišni val 2012» u Petrovcu na moru a u okviru «Budva Grad Teatra».
U ulozi Aske se pojavljuje profesionalna balerina Tanja Damjanovski, sa završenom baletskom školom „Lujo Davičo“ i Megatrend univerzitetom, sa iskustvom rada u beogradskom Narodnom pozorištu i članom Udruženja baletskih umetnika Srbije.
Ulogu vuka igra akademski glumac Predrag Кolarević, koji je, zajedno sa Tanjom, napisao i osmislio dramski tekst za ovu predstavu. Predrag je diplomirani politikolog Fakulteta političkih nauka u Beogradu, igrao je u mnogim pozorištima kao i u poznatim TV serijama, npr. “Porodično blago” i raznim inostranim TV produkcijama.
Tu su i tri atraktivne lutke (lutka ovčice Aske, ovce Aje i lovca) koje akteri sporadično animiraju.
Vesela i energična klasična muzika Čajkovskog, Mocarta, Šopena i Šuberta dočarava atmosferu i definiše situaciju. Askini plesovi u stilu klasičnog baleta na ovu prelepu muziku u centru su pažnje.
Vuk koristi veliki dijapazon izražajnih sredstava, od komičnog teksta, preko nespretnih gestova, do smešnih načina zavijanja i lajanja kojima izražava svoj apetit i svoje ushićenje zbog Askine igre, što sve izaziva pažnju i dobro raspoloženje kod dece.

Ulaz: 350 dinara.
Informacije na broj telefona: 022/615-115

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: