• petak, 22. septembar 2023.
Mitrovčani uživali u glasovima umetnika iz Rusije, Brazila i Srbije
Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovčani uživali u glasovima umetnika iz Rusije, Brazila i Srbije

16. maj 2023. godine

U organizaciji udruženja Udruženje “Sirmium- grad dece” održan je koncert ansambla “Dom Muz” Vojvođanskog udruženja za ranu muziku “VEMA” iz Novog Sada. Koncert “Veče renesansne muzike” je u saradnji dva Udruženja održan u katedrali Svetog Dimitrija, Rimokatoličkoj crkvi u Sremskoj Mitrovici.

Na koncertu se okupio veliki broj građana koji su uživali u glasovima umetnika iz Rusije, Brazila i Srbije, kao i zvucima virgina i blok flaute, koji su prisutne vratili u vreme renesanse. Moderatori programa su bili Jovana Jokić i Sandra Štetina.

– Zahvaljujemo se velikom prijatelju koji je podržao večerašnji koncert, monsinjoru župniku Eduardu Španoviću, profesorki klavira Dragani Filimonović koja je povezala ova dva Udruženja, Timoru Musaevu, umetničkom rukovodiocu ansambla “Dom Muz”, koleginici Ivani Marketanović, kao stručnom konsultantu Tatjani Marelj Zečević, idejnom tvorcu plakata i akademskoj slikarki i medijima koji podržavaju naše Udruženje – istakli su organizatori.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: