• ponedeljak, 15. jul 2024.
Održana izborna skupština Saveza amatera opštine Stara Pazova
Hronika | Stara Pazova | Vesti
0 Komentara

Održana izborna skupština Saveza amatera opštine Stara Pazova

12. april 2023. godine

U prostorijama Slovačkog kulturno-umetničkog društva „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi održana je izborna skupština Saveza amatera opštine Stara Pazova. Od 23 aktivne članice Saveza, sednici su prisustvovali predstavnici 18 članica.

Na početku, sednicu je vodio dosadašnji predsednik Saveza Branislav Jovičić. Posle protokolarnih tačaka na Dnevnom redu je bio izbor predsednika Skupštine. Na osnovu pristiglih predloga članica Saveza, stav Upravnog odbora izneo je Marko Kamdžijaš.

– Upravni odbor predlaže da za predsednika Skupštine izaberemo Dušana Radojčića – Uču poznatog kulturnog radnika iz Surduka. Harizmatičan i smiren, sa velikim iskustvom, daće veliki doporinos radu našeg Saveza – istakao je Kamdžijaš.

Predlog je jednoglasno podržan. Poznati surdučki učitelj veruje da je poverenje zaslužio angažovanjem oko amaterskog pozorišta u svom selu, naročito poslednjih desetak godina. Na scenu je postavljao mahom svoje tekstove.

– Kao što je svima poznato, u svetu amaterizma naše pozorište „Pepo Krsto“ iz Surduka deceniju radi sa velikim uspehom, osvajalo je nagrade na raznim festivalima, putovali smo, imali smo predstave na Krfu, u Crnoj Gori i na više scena u Srbiji, što potvrđuje kvalitet našeg rada – kaže Radojčić.

Smatra da će mu na mestu predsednika Skupštine koristiti dug učiteljski staž i aktivno učestvovanje u društvenom a pre svega kulturnom životu staropazovačke Opštine.

U daljem radu asocijacija staropazovačkih amaterskih organizacija izabrala je sedmočlani Upravni odbor u sastavu: Anđelka Mali, Vojislav Simić, Milorad Adamović, Vladimir Pop, Zorica Opavski i Marko Kamdžijaš.

Za predsednicu je jednoglasno, ponovo izabrana Anđelka Mali, jer kako su primetili članovi – tim koji pobeđuje se ne menja. U skladu s tim stavom svi su se izjasnili da na mestu sekretara ostane Petar Nerandžić, a zatim su izabrani članovi Nadzornog odbora i članovi komisija nadležnih za raspodelu sredstava i izmene i dopune normativnih akata.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: