• četvrtak, 18. april 2024.
Nacionalno finale za učeničku kompaniju SMŠ “Draginja Nikšić” iz Sremske Mitrovice
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Nacionalno finale za učeničku kompaniju SMŠ “Draginja Nikšić” iz Sremske Mitrovice

24. april 2023. godine

Učenička kompanija Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” iz Sremske Mitrovice pod nazivom “One With Nature” u sklopu programa Dostignuća mladih u Srbiji nakon Regionalnog takmičenja plasirala se na Nacionalno finale učeničkih kompanija koje se održava u Beogradu od 21-23. maja.

Učenička kompanija “One with nature” bavi se proizvodnjom prirodnih kozmetičkih preparata za negu kose i kože. Inspirisani prirodom mladi medicionari želeli su da formulišu potpuno prirodne proizvode za negu tela, a da time ni na koji način ne ugrožavaju životnu sredinu. Zaštititi životnu sredinu, ne stvarati dodatni otpad i ući u Zero waste koncept poslovanja bio im je glavni zadatak koji su ostvarili posebnim pakovanjem njihovih proizvoda.

Linija njihovih proizvoda podrazumeva OWN šampon i balzam za negu kose kao i OWN sapun za negu tela. U skorijoj budućnosti planiraju da prošire svoju liniju kozmetike sa OWN buterom za negu tela.
Jedinstvenost ove kompanije krije se u posebnom pakovanju proizvoda. Rukavice od pustovane vune, koje se koriste i kao rukavice za piling tela, u koje se pakuju setovi njihovih proizvoda izrađuju se u “Zlatnom runu” u Sremskoj Mitrovici. Pustovana vuna predstavlja sirovinu koja se od davnina koristila u kozmetici ali je dolaskom novih trendova nepravedno zapostavljena.

Na dan samog takmičenja u Beogradu, učenici će imati svoj štand postavljen u Beo šopping centru. Tamo će svako ko je zainteresovan moći da dođe, raspita se i pogleda kako to sve izgleda i kupi proizvode.
Članovi kompanije “One with nature” su: Tijana Mirić, Elena Кonjević, Teodora Ivanic, Andrea Divljak, Bojana Кošutić a mentor im je Jelena Janjić. Ovi mladi preduzetnici, ukoliko pobede na Nacionalnom finalu, predstavljaće Srbiju na Evropskom prvenstvu učeničkih kompanija koje se ove godine održava u Instanbulu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: