• petak, 29. septembar 2023.
U Ruskom domu promovisana knjiga Šiđanina Zdenka Lazora
Kultura | Vesti | Šid
0 Komentara

U Ruskom domu promovisana knjiga Šiđanina Zdenka Lazora

3. mart 2023. godine

U Ruskom centru za nauku i kulturu u Republici Srbiji Ruski dom u Beogradu održana je svečana promocija knjige “Lingvokulturološki koncept kuća u ruskom, rusinskom i srpskom jeziku” autora profesora ruskog i rusinskog jezika Zdenka Lazora iz Šida.

Knjigu je izdalo 2022. godine Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Šid” uz pomoć i finansijsku podršku Opštine Šid. Promociju su otvorili zamenik direktora Ruskog doma Vjačeslav Čarnij i predsednik UO Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Šid” Mićo Đukić.

O autoru profesoru Zdenku Lazoru govorila je profesorka srpskog jezika Brankica Rac koja je predstavila prisutnima i stručno misljenje o knjizi sačinjeno od strane dr Slađane Milenković, profesorke srpskog jezika i knjizevnosti u Visokoj školi “Sirmijum” Sremska Mitrovica. O svom naučnom radu i knjizi kroz efektnu prezentaciju govorio je autor profesor Zdenko Lazor, a veče posvećeno lepoti lingvistike i lingvokulturologije dodatno su začinili članovi hora slavista “Lučinuška” iz Beograda izvođenjem bloka srpskih i ruskih pesama.

Na kraju prezentacije vrhovni ataman Udruženja Svesrpski kozaci, general Slavoljub Stojanović uručio je Mići Đukiću atamansku gramatu u znak zahvalnosti za sve do sada urađeno na razvijanju bratskih odnosa srpskog i ruskog naroda.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: