• subota, 2. mart 2024.
Održana radionica ,,Imam pravo da čitam, pišem i slikam ćirilicu”
Društvo | Zabava | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana radionica ,,Imam pravo da čitam, pišem i slikam ćirilicu”

22. novembar 2022. godine

U ponedeljak, 21. novembra 2022. godine u Biblioteci “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici održana je radionica ,,Imam pravo da čitam, pišem i slikam ćirilicu”.

Međunarodni dan deteta se u celom svetu obeležava 20. novembra, sa ciljem da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na različita dečija prava. Jedno od važnih prava svakog deteta jeste da može da se služi, štiti i voli svoje pismo, svoj maternji jezik i upravo zato je mitrovačka biblioteka organizivala po prvi put ovu radionicu za učenike trećeg razreda, kojom deca predstavljaju ćirilicu kao svoje pismo iz mašte.

Nagrađeni su:
1.mesto – Lana Baranja, OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod”, Mačvanska Mitrovica
2.mesto – Elena Savičić, OŠ “Triva Vitasović Lebarnik”, Laćarak
3.mesto – Filip Drakulić, OŠ “Branko Radičević”, Bosut

Radove je ocenjivao profesor Damjan Martinović, a radionicu su na lep način otvorila deca iz OŠ “Jovan Popović” i Dečji centar “Čisto srce” – Dramski studio “Dar Mar”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: