• nedelja, 25. februar 2024.
Kako do idealnog stana u Novom Sadu?
Društvo | Zabava | Ekonomija | Vesti
0 Komentara

Kako do idealnog stana u Novom Sadu?

11. oktobar 2022. godine

Kupovina stana je velika stvar, i investicija za koju se dugo spremamo. Stoga je bitno da novac koji ulažemo ode na pravo mesto, i nekretninu koja nam u potpunosti odgovara. Čak i ako se radi o prostoru koji kupujete kako biste ga opremili i izdali, neophodno je uložiti trud u pronalaženje i odabir nekretnine. Idealan stan je onaj u kom ćete se vi osećati prijatno i koji će ispuniti sva vaša očekivanja. Ovaj sažeti vodič pomoći će vam u tome kako da dođete do idealnog stana u Novom Sadu.

Sastavite listu svojih prioriteta

Kada kupujete stan ono o čemu prvo želite da razmislite je – šta je to što tačno tražite. Napravite listu svega onoga što vam je bitno da vaš novi prostor poseduje. Svi imamo različite ukuse i potrebe, pa je moguće da će vam više odgovarati stan koji je u prizemlju, umesto na nekom od viših spratova. Orijentacija stana je takođe veoma bitna, ali i sama struktura stana. Ipak, istina je da nije uvek moguće pronaći ono što se u potpunosti slaže sa vašim kriterijumima, pa budite spremni da napravite kompromise sa sobom. Možda raspored soba nije sasvim onakav kakav ste zamislili, ali ako i uprkos tome možete sebe videti u tom prostoru, nemojte ga zanemariti.  

Razmislite o kraju grada koji vam najviše odgovara

Ono što će vam da duže staze biti veoma važno jeste lokacija stana. Ne samo u odnosu na centar grada, već u odnosu na sve ono što vam treba sada i što će vam biti potrebno u budućnosti. Možda sada želite da budete dobro povezani sa Starim Gradom, ali ukoliko u budućnosti planirate zasnivanje porodice, možda ćete poželeti da budete u nekom mirnijem delu Novog Sada. U tom slučaju, prodaja stanova Detelinara je ono što ćete želeti da proverite. U ovom kraju grada nalazi se veliki broj parkova i igrališta, osnovnih škola, i supermarketa. Ipak, nećete biti previše udaljeni od centra grada, pa je dobra povezanost takođe jedna od prednosti života na Detelinari.

Odredite budžet

Kada planirate koliki ćete budžet odvojiti za stan, ne smete biti striktni. Ostavite prostora za moguća viša plaćanja. Ukoliko je optimalna cena koju biste platili za stan 150.000 evra, odvojte još novca sa strane, ukoliko ste u mogućnosti. Neretko se javlja prilika za kupovinu savršenog stana, koju biste morali da propustite, jer se njegova cena ne uklapa u vaš budžet. Stoga znajte koja je cena koju biste platili za stan, ali i koliko biste izašli iz svoje zone komfora ako naiđete na prostor koji je savršen za vas, ali malo skuplji. 

Redovno proveravajte sajtove za prodaju stanova

Ponuda stanova se stalno menja, i potrebno je ispratiti sve što se dešava na tržištu. Prodaja stanova Novi Sad se najčešće prodaju posredstvom agencija i oglašavanjem na sajtovima za prodaju i izdavanje stanova. Neki stanovi se mogu prodati i nakon samo jednog dana oglašavanja na internetu. Zbog toga je jako bitno da svakoga dana proveravate sajtove sa ponudama. Imaćete jasan pregled svih nekretnina za prodaju, moći da filtrirate stanove prema ceni i strukturi, a zatim i jednostavno zakažete gledanje stana. Na sajtu Roommateor nalazi se veliki broj oglasa koji se svakodnevno ažuriraju. Unesite sve parametre koji su vam bitni, kao što je kvadratura, tip gradnje, parking, i za vas že biti izdvojena čitava ponuda stanova koji odgovaraju vašim uslovima.

Izdvojte vreme da pogledate što više stanova

Ukoliko ste zaposleni i mnogo radite, manje ćete vremena i snage imati da posvetite razlgedanju stanova. Ipak, morate odrediti prioritete. Kupovina stana je bitna promena koju uvodite u svoj život, i stoga je bitno da čitav proces obavite kako treba. To znači da izdvojite vreme da pogledate što više stanova je moguće. Ne zadovoljavajte se onim što vam se učini samo prihvatljivim, ukoliko niste istražili sve svoje opcije. U moru stanova za prodaju, sigurni smo da ćete uspeti da nađete onaj koji je po vašoj meri.

Ponuda stanova u Novom Sadu veoma je raznovrsna. Ukoliko isplanirate dobro čitav proces, kupovina novog stana biće više nego prijatan proces u kom ćete uživati.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: