• sreda, 24. april 2024.
U slavu bostana po 32. put
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U slavu bostana po 32. put

22. jul 2022. godine

U Šašincima će se 23. jula održati 32. Bostanijada, jedna od najstarijih i najmasovnijih manifestacija u Sremu. I ove godine program organizuje Mesna zajednica Šašinci i lokalno Udruženje žena “Desanka Maksimović”, a delu programa priključiće se i Кonjički klub “Padok”.

Manifestacija će i ove godine biti prepoznatljiva po različitim takmičarskim disciplinama. Proizvođači će se nadmetati za najtežu i najslađu lubenicu. Najmlađi će se takmičiti u brzom jedenju lubenice. Кao i do sada organizovaće se i takmičenje u pucanju bičem i za najglasniju klepetušu. Кuvarske ekipe će se nadmetati za najbolji kotlić, a udruženja žena za najbolje slane i slatke specijalitete. U centru sela gde se Bostanijada inače održava, biće postavljene i bostandžijske kolege koje će takođe ocenjivati žiri, kao i fenjere od bundeva.

Paralelno sa bostanijadom, Кonjički klub “Padok” će organizovati tradicionalnu fijakerijadu na vašarištu i takmičenje u konjičkim zapregama, nakon čega će uslediti i defile fijakerima do centra sela. Iako se bostan sve manje gaji u Šašincima, u ovom selu kažu da od tradicije ne odustaju, sve do nekih novih vremena kada će bostan ponovo biti zastupljena kultura kao što je to bilo decenijama unazad.

S.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: