• subota, 20. april 2024.
Dve bronze Mile Marinković
Sport
0 Komentara

Dve bronze Mile Marinković

21. jul 2022. godine

Atletičarka “Sirmijuma”, Mila Marinković, osvojila je dve bronzane medalje na Prvenstvu Balkana za juniore/ke, održanom proteklog vikenda u Denizliju, Turskoj. Reprezentaciju Srbije od 25 članova, pored Mile koja je nastupala u disciplinama 400m i štafetama 4x100m, odnosno 4x400m, činio je i atletičar “Sirmijuma” Petar Ilić, u bacanju kugle i diska.

Mila, koja se nakon pauze ove godine vratila kraljici sportova, napravila je zapažene rezultate. Najpre je odnela pobede u disciplini 400m na Republičkom Školskom prvenstvu, a zatim i na finalu Кupa za juniore/ke, odnosno Prvenstvu Srbije. Bez izgubljene trke tokom cele sezone, usledio je reprezentativni poziv za Prvenstvo Balkana. Mila, iako se prvi put našla na međunarodnom takmičenju, vraća se kući sa dve medalje.

– Njen talenat se nikada nije dovodio u pitanje, ovo je veliki uspeh za AК “Sirmijum” i Grad Sremsku Mitrovicu. Nije mala stvar osvojiti medalje u najjačoj konkurenciji na Balkanu. Ovo dostignuće predstavlja krunu zaista uspešne sezone, ali istovremeno stvara obaveze, odgovornost i još veće ambicije u budućnosti. Ako nas zdravlje posluži, uz adekvatno sproveden plan rada, naredne godine bi rezultati mogli biti još značajniji, možda i u nekoj drugoj, novoj disciplini – napominje trener Slobodan Macanović, ponosan na rezultate koje je u proteklih par meseci Mila postigla.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: