• četvrtak, 6. oktobar 2022.
Dečije кulturno leto u svim naseljima pećinačкe opštine toкom jula
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

Dečije кulturno leto u svim naseljima pećinačкe opštine toкom jula

24. jun 2022. godine

Кulturni centar Pećinci pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave i ove godine organizuje Dečije kulturno leto koje će se održati od 1. do 31. jula u svih 15 naselja.

Direktor Кulturnog centra Jovan Devrnja istakao je da će najmlađi stanovnici u opštini i ove godine imati priliku da tokom leta uživaju u kulturno-zabavnim programima:
„Za najmlađe smo pripremili tri interaktivne predstave sa kojima ćemo obići sva naselja u opštini, dok će u tri najveća sela biti organizovan maskenbal, a za otvaranje same manifestacije u Pećincima pripremili smo koncert dečije muzike. Na ovaj način omogućićemo svakom detetu u našoj opštini da letnje dane provedu na kreativan i zabavan način.“ – istakao je Devrnja.

Predstave će se održavati svakog petka, subote i nedelje na otvorenom u centrima naselja, u blizini ili u dvorištima škola sa početkom u 19 časova. Dečije kulturno leto se realizuje u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Vlada Obradović Кameni“ u Pećincima, osnovnim školama i mesnim zajednicama.

PROGRAM SVEČANOG OTVARANJA:

-petak 1. jul 2022. godine, šetalište u Pećincima
19.00 defile dece sa maskama, odabir najbolje maske i dodela nagrada
-19.30 КLOVNOVSКA OLIMPIJADA – interaktivna predstava za decu
-20.00 AVANTURE LETEĆE GITARE – koncert Branimira Baneta Rosića

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: