• ponedeljak, 5. decembar 2022.
Кulturni centar “Brana Crnčević” uskoro u novom ruhu
Društvo | Vesti | Ruma
0 Komentara

Кulturni centar “Brana Crnčević” uskoro u novom ruhu

17. maj 2022. godine

Кulturni centar “Brana Crnčević”, izgrađen 1985. godine, jedan je od kulturnih simbola našeg grada. Opština Ruma, kao što je i obećala, izdvojiće u narednom periodu značajna sredstva za ulaganja u kulturu, te će i Кulturni centar ponovo dobiti svoj nekadašnji sjaj.

Zahvaljujući projektu “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture i informisanja ove godine biće urađena reparacija sedišta i zamena poda u Velikoj dvorani Кulturnog centra “Brana Crnčević”.

Veliku dvoranu godišnje poseti između 50 i 60 hiljada gledalaca. Novi ugođaj posle radova u sali, sa ukupno 700 mesta doprineće unapređenju kvaliteta kulturnog života u našem gradu. Radovi će doprineti afirmaciji muzičkih festivala i svih programa koji se tokom godine održavaju u Velikoj dvorani, koja je na prostorima bivše Jugoslavije bila nadaleko čuvena po svojoj akustici.

Vrednost ovih radova će iznositi 8 miliona dinara. Ministarstvo kulture i informisanja obezbedilo je 7 miliona dinara, dok će ostatak novca biti izdvojen iz budžeta Opštine Ruma.

Ove godine planirani su i radovi na uređenju spoljašnjosti objekta. Za tu namenu je rebalansom iz budžeta opštine izdvojeno 5 miliona dinara. Druga faza će obuhvatiti čišćenja staklenih i fasadnih površina, sređivanja mermernih platoa, uređenje reklamnog prostora, brendiranje ustanove i druge radove.

Leto koje je pred nama u Кulturnom centru obeležiće radovi, a u novu jesen ova ustanova ulazi sa elanom i entuzijazmom potpuno spremna za nove programe.

Izvor/foto: ruma.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: