• subota, 2. mart 2024.
Mitrovica učesnik biznis foruma „Gradovi – mostovi integrisanih procesa lokalnog razvoja
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovica učesnik biznis foruma „Gradovi – mostovi integrisanih procesa lokalnog razvoja

27. april 2022. godine

Dunavski biznis forum – „Gradovi – mostovi integrisanih procesa lokalnog razvoja“ održan je u Banjoj Luci, u okviru obeležavanja Dana grada. Na jednodnevnom forumu održano je više panel diskusija u kojima je učestvovala i delegacija iz Sremske Mitrovice. Teme o kojima se govorilo bile su: Digitalizacija – generator novih poslova, Zelena energija – održivi razvoj i životna sredina, Ruralni turizam, kao i Poslovna infrastruktura – tehnološki park.

U uvodnoj reči biznis foruma, gradonačelnica Svetlana Milovanović je rekla da Sremska Mitrovica tokom poslednje decenije beleži ubrzan razvoj uz smanjenje stope nezaposlenosti. Кako je istakla, pored infrastrukture, obrazovanja i turizma, jedna od veoma bitnih stvari za Grad je ekologija. Milovanović je govorila o nedavno otvorenom reciklažnom dvorištu, prvom tog tipa u Srbiji i najavila aktivnosti lokalne samouprave, kada je u pitanju ozelenjavanje, posebno industrijskih zona. Što se tiče digitalizacije, kao generatora novih poslova, Milovanović je dodala da Sremsku Mitrovicu karakteriše brza administracija – rešavanje zahteva investitora u vezi svih pitanja u što kraćem roku.

U panel diskusiji na temu “Digitalizacija – generator novih proslava” učestvovao je Tihomir Bešović iz mitrovačke informatičke službe, koji je izneo dosadašnja iskustva u poslovima digitalizacije, kao i planove za budući period.

U panel diskusiji “Ruralni turizam” učestvovala je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj, koja je govorila  o razvoju mitrovačkih sela, aktivnostima na razvoju ruralnog turizma, ističući potencijale koje Mitrovica ima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: