• sreda, 28. septembar 2022.
Uređen objekat Doma kulture
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Uređen objekat Doma kulture

31. decembar 2021. godine

Iako je 2021. godinu obeležila pandemija, to nije uticalo na radove koji su se odvijali u Mesnoj zajednici Кuzmin.

Prema rečima Miroslava Rakovića, predsednika Saveta MZ, na objektu Doma kulture zamenjena su ulazna vrata i prozori na delu zgrade koji su ostali neurađeni.

-U sali Doma kulture je ugrađeno pet klima, tri je kupila Mesna zajednica, a druge dve su donacija – jedna od firme „Bjeloškop“ iz Putinaca, a druga od poljoprivrednog gazdinstva Darka Danilovića iz Кuzmina. U sali Doma kulture su započeti radovi na zameni sijalica, reflektora i dotrajale električne instalacije, postavljen je video nadzor na svim ulazima u ovu zgradu, a u dvorištu smo napravili šupu za traktor i prikolicu.Takođe, okrečen je hodnik, kao i prostorije Mesne zajednice – priča o radovima koji su izvršeni na objektu Doma kulture predsednik Saveta MZ Кuzmin Miroslav Raković i dodaje da je Mesna zajednica u ovoj godini kupila i dva nova trimera za održavanje zelenih površina.

Već nekoliko godina unazad u Кuzminu se svake godine ulažu sredstva za kupovinu sprava za dečije igralište. Ove godine su uspeli da urede dečije igralište na trščari, u sklopu čega su ofarbane postojeće sprave i napravljen tobogan za decu. Vodilo se računa, takođe, i o drugom igralištu za decu, onom koje se nalazi pored seoske ambulante, gde su kupljene dve ljuljaške.

-Mesna zajednica Кuzmin je prepoznala značaj ulaganja u našu decu i omladinu, te pomaže sekciji folklora kad odlaze na gostovanja tako što im obezbeđuje sredstva za prevoz, kao i za manifestaciju gde su oni domaćini, tako što učestvuje u kupovini hrane i pića za decu. Osnovnoj školi u Кuzminu kupili smo sprave za školicu sporta za decu predškolskog uzrasta, koš i tablu na betonskom igralištu, lopte za turnir i izradili mural na igralištu. U Кuzminu postoji više udruženja koja predstavljaju naše selo na najbolji način, a Mesna zajednica je tu da pomogne kad god je to potrebno. Tako smo Fudbalskom klubu „Graničar“ kupili stolove i stolice za letnju baštu. Dobru saradnju imamo i sa svim javnim ustanovama u selu, tako da pomažemo seoskoj ambulanti pri seči i unošenju ogrevnog drveta – priča o pomoći radu seoskih udruženja predsednik Raković.

Prema njegovim rečima, dosta posla je urađeno i na održavanju i ravnanju seoskih puteva, a deponija smeća je uređena. Na seoskom groblju kod kapele su postavljene kante za smeće, klupe i betonski sto, napravljena su kolica za cveće i sazidana je ograda kod kapele.

U narednoj godini, kaže Raković, Mesna zajednica ima u planu da sazida toalet na seoskom groblju kod kapele i da renovira toalet u Domu kulture i dodaje:

-U planu je nastavak radova na održavanju puteva i postavljanje video nadzora na smetilištu, za dobrobit svih meštana sela, kako bi se smanjilo bacanje smeća. Takođe, u narednoj godini uradićemo izvlačenje vlage na zidovima u holu Doma kulture koji su već obijeni za te potrebe.

Inače, u Кuzminu je postala već tradicija da Mesna zajednica za svu decu do 10 godina obezbedi novogodišnje paketiće. Mesna zajednica je sa 320 paketića i ove godine obradovala najmlađe Кuzmince, a 50 paketića donirali su predstavnici turske firme “Tašjapi”. U podeli paketića učestvovala je i Dečija igraonica Tamaris Кids, kočije je vozio član iz seoskog Udruženja konjara, a učestvovale su i članice Udruženja žena “Dika” koje su pripremile vruć čaj i krofne. Nije izostala ni pomoć Кulturnog centra, čiji članovi su pravili ukrase za jelku.

S. Mihajlović

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: