• sreda, 24. april 2024.
Službi Hitne medicinsкe pomoći u Šidu donirana medicinsкa oprema
Vesti
0 Komentara

Službi Hitne medicinsкe pomoći u Šidu donirana medicinsкa oprema

20. decembar 2021. godine

Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, kao i Opštini Šid, službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Šidu donirana je medicinska oprema. Reč je o najsavremenijim defibrilatorima, oksigenatorima, pulsnim oksimetrima i delovima za medicinska vozila koji će omogućiti još kvalitetnije i brže pružanje zdravstvene usluge građanima šidske opštine.

Opremu je primio i stavio u funkciju načelnik službe hitne medicinske pomoći dr Dragan Кrstić, prema njegovim rečima donirana medicinska oprema će znatno olakšati pružanje zdravstvene usluge građanima, ali i pored toga nedostatak medicinskog osoblja predstavlja veliki problem za službu hitne medicinske pomoći, kako bi zdravstvena usluga bila brža i efikasnija.

– Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Šidu radi sa smanjenim kapacitetom. Nedostaje nam osoblja. Medicinski radnici rade natčovečanskim naporima iz dana u noć, iz noći u dan, kako bi pružili neophodnu zdravstvenu zaštitu svim građanima. Bez spavanja, bez odmora. Psihički je jako iscrpljujuće. Ovim putem molimo građane da budu strpljivi, jer ne možemo sve istovremeno postići – rekao je dr Krstić.

sid.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: