• petak, 19. jul 2024.
Održan Godišnji koncert Društva za negovanje tradicije “Pećinci”
Društvo | Zabava | Vesti
0 Komentara

Održan Godišnji koncert Društva za negovanje tradicije “Pećinci”

15. decembar 2021. godine

Godišnji koncert pećinačkog Društva za negovanje narodne tradicije „Pećinci“ održan je u subotu, 11. decembra u sali pećinačkog Kulturnog centra.

U ime domaćina koncerta publici se obratio član prvog – izvođačkog ansambla ovog društva Lazar Jovičić, koji je tom prilikom rekao da je ove godine folklorno društvo iz Pećinaca napunilo 40 godina postojanja i rada.

– Trenutno imamo sto članova koji vredno rade svakog ponedeljka i četvrtka. Epidemiološka situacija izazvana virusom korona nije nas omela da vežbamo. Zhvaljujući najpre podršci roditelja i svih članova uspeli smo da pripremimo devedesetominutni koncert. Ovaj značajan jubilej obeležićemo u narednom periodu kada se stvore uslovi za to. Posebno se zahvaljujem našem koreografu Vladimiru Radonjiću sa kojim već duži niz godina imamo uspešnu saradnju – rekao je Jovičić.

Pored najmlađih članova i polaznika Škole folklora ovog društva koji su izveli desetominutni splet narodnih igara i pesama, predstavili su se i članovi dečjeg, drugog-pripremnog i prvog izvođačkog ansambla koji su izveli igre iz Užica i Levča, igre iz Dimitrovgrada i Pirota i igre iz Pčinje, Vranjskog polja i Kobišnice.

Koncert su upotpunile i vokalne solistkinje: Milena Stefanović iz Subotišta koja se predstavila u okviru igara iz Vranjkog polja i Nevena Radonjić iz Dobanovaca koja je izvela izvornu pesmu „Srce mi boluje“.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: