• petak, 26. april 2024.
Lekarska slava obeležena u Sremskoj Mitrovici
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Lekarska slava obeležena u Sremskoj Mitrovici

15. novembar 2021. godine

Čitanjem molitve, osvećenjem i rezanjem slavskog kolača, danas je u maloj kapeli u krugu mitrovačke Opšte bolnice, obeležena lekarska slava – Sveti Кozma i Damjan. Obredni čin obavio je protonamesnik Radoslav Radovanović uz sasluženje đakona Marka Jelisavca i svim lekaraima poželeo da im Gospod u dobrim mislima i delima, zdravlju i raspoloženju vodi svaki posao, da svetitelji i lekari pomažu kad god je potrebno, a kad dođe vreme za naplatu
truda i zalaganja, Gospod mnogostruko nagradi sva dobra dela dobrih ljudi.

Domaćin slave v.d.direktora Opšte bolnice Prim.dr Dragan Malobabić, čestitao je kolegama današnji dan koji je obeležen skromnije nego ranijih godina iz poznatih epidemioloških razloga i uputio poruku da svi zajedno skupe snagu i izdrže još malo kako bi ovu borbu sa korona virusom uspešno priveli kraju, jer kako je rekao, „ovo je priča našeg života i za ovo smo se školovali“, a svim građanima poručio da se vakcinišu jer je to jedini način da se dostigne
kolektivni imunitet i pobedi pandemija.

Dr Malobabić je slavu predao zameniku Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Danijelu Babiću, koji je iskoristo ovu svečanu priliku da takođe svojim kolegama čestita slavu, a zaposlenima u Domu zdravlja čestita na dosadašnjem zalaganju i profesionalnosti u borbi sa virusom Кovid 19.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i njen zamenik Petar Samardžić prisustvovali su, zajedno sa lekarima, molitvenim činu povodom lekarske slave Sv. Vrača Кozme i Damjana. U obraćanju medijima gradonačelnica je zahvalila svim lekarima u zemlji, posebno lekarima u našoj opštini na svemu što su činili i čine u ovoj dugotrajnoj borbi protiv pandemije korona virusom, uz želje da ostanu istrajni, vredni i požvrtvovani, kako bi neku od narednih slava lekara dočekali i obeležili u boljem raspoloženju ali i boljim uslovima – u novoj i rekonstruisanoj zgradi.

Jučerašnje obeležavanje lekarske slave organizovala je podružnica lekara Sremske Mitrovice i Šida, Lekarskog društva Vojvodine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: