• utorak, 7. decembar 2021.
Svetski dan hrane obeležen u PŠH školi
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Svetski dan hrane obeležen u PŠH školi

18. oktobar 2021. godine

Povodom Svetskog dana hrane koji se obeležava 16.oktobra u Prehrambeno-šumarskoj i hemijskoj školi održana je radionica pod nazivom „Naše je pravo da se hranimo zdravo“. Кoliko je važna pravilna ishrana za razvoj i rast dece pokazali su učenici i profesori iz prehrambene struke.

Prehrambeni tehničari su prikazali svoja znanja sticana tokom školovanja i kao rezultat toga nastala je radionica koja za cilj ima promociju zdrave ishrane. Učenici osmih razreda osnovnih škola iz Sremske Mitrovice i Laćarka su sa sobom ponela nova saznanja o izboru namirnica, o tome šta je pravilna ishrana, kao i količini hrane koja im je potrebna na dnevnom nivou.

Usvajanje zdravih navika u ishrani mnogo je lakše ukoliko su predstavljene na kreativan i originalan način. „Prehrambenci“ su se potrudili da to ostvare kroz zanimljive radionice. Nakon kratke prezentacije, učenici su, uz pregršt novih informacija, s lakoćom mogli da urade radne zadatke postavljene pred njih.

Izveden je i humoristični skeč „Šta ćemo danas jesti“ gde se, za ručkom, u domu jedne prosečne porodice vodi razgovor na temu ishrane.

Pored korisnih informacija i dobre zabave, đaci su mogli sa sobom da ponesu i zdravu užinu pripremljenu od strane Prehrambene škole.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: