• subota, 20. april 2024.
Održan 6. Vinski plato u Staroj Pazovi
Stara Pazova
0 Komentara

Održan 6. Vinski plato u Staroj Pazovi

6. septembar 2021. godine

Šesti vinski plato u Staroj Pazovi u subotu je na platou ispred pozorišne sale okupio vinarije, najviše iz susedne Inđije, ali i iz drugih vinogorskih krajeva Srbije, kao i iz hrvatskog Iloka i makedonskog Skoplja, a predstavila se i destilerija iz Bajine Bašte sa klekovačom.

Učešće su uzeli i proizvođači hrane, suhomesnatih proizvoda i kozijih sireva. Cilj manifestacije je upoznavanje sa vinskom kulturom a svake godine se vinski plato bavi i nekom temom.

Ove godine tema je bila  Vino na policama u marketima, u želji da se posetioci upoznaju sa osnovana prepoznavanja kvalitetnih vina i zbog toga je, kako je objasnio Željko Bohinc, sremski somelijer i organizator, veoma bitno čitati etikete na flašama.

Na skupu se čulo takođe, da će berba grožđa u Šumadiji početi ovih dana, a na obroncima Fruške gore tek polovinom septembra i da ove godine grožđa ima manje, ali vinogradari očekuju kvalitetan rod.

Izvor/foto: rtvstarapazova.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: