• utorak, 28. novembar 2023.
6. Međunarodni festival kratkometražnog filma
Kultura | Vesti | Inđija | Zabava
0 Komentara

6. Međunarodni festival kratkometražnog filma

12. avgust 2021. godine

Udruženje za medijsku afirmaciju „MAT“ iz Inđije organizuje šesti po redu Međunarodni festival kratkometražnog filma „Short cut“ 2021. Od 27. avgusta do 2. septembra samom festivalu prethodiće izložba fotografija “Objektiv(n)i” koja je i ove godine takmičarskog karaktera.

Publika će galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji imati priliku da se upozna sa petnaest autora iz Srbije i inostranstva, odnosno njihovim radovima koji konkurišu za nagradu najbolje fotografije. Ove godine selekciona komisija pregledala je preko 1000 radova pristiglih na konkurs za kratkometražni film i odabrala 46 ostvarenja autora iz 26 zemaljasveta i Srbije, koji konkurišu za nagrade u kategorijama animirani film, ekologija, turizam i život, specijalnu nagradu žirija i Gran pri festivala 2021. Svečano otvaranje festivala zakazano je za 2. septembar od 19 sati na letnjoj pozornici kod kuće Vojnovića.

U okviru ceremonije otvaranja biće prikazani radovi učenika OŠ “Dušan Jerković” iz Inđije i OŠ “Branko Radičević” iz Maradika nastalih na časovima likovne kulture i izbornog predmeta-crtanje, slikanje i vajanje pod mentorstvom nastavnika likovne kulture Aleksandra Rapića. U nastavku programa publika će moći da pogleda odabrane filmove nakon čega će uslediti prolašenje pobednika, dodela nagrada i zatvaranje festivala. Festival „Short cut“ odvija se pod pokroviteljstvom opštine Inđija uz podršku Kulturnog centra Inđija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: