Ружичастом бојом против рака

Hor „Serbika“ pokazao humanost

Pripadnice Ansambla srpske horske umetnosti „Serbika“, obeležile su 24. oktobar, Međunarodni dan borbe protiv raka dojke, na najhumaniji mogući način, poklonivši pacijentkinjama mitrovačkog Dispanzera za žene 30 pari papuča.

122431049_1022850244795231_5373308715639810409_o-835x1024Akcija je sprovedena u saradnji sa načelnicom Dispanzera, dr Evicom Lazić, a na inicijativu majke dirigenta Hora, mr Vladimira Opačića, uz podršku njegovih članova.

Vodeći se činjenicom da su većina pripadnika Hora žene, cilj akcije bio je da se podstakne ženski deo lokalne populacije na redovno i obavezno javljanje na preventivne ginekološke preglede. Poklon je, simbolično, odabran u prepoznatljivoj, ružičastoj boji, kojom su ofarbane i ružičaste trake, simbol borbe protiv pomenute opake bolesti.

Pripadnice hora „Serbika“, na ovaj način pokazale su visok stepen solidarnosti, a njihovo ovakvo delovanje govori u prilog činjenici da su pripadnice lepšeg pola, imajući u vidu njihovu društvenu odgovornost, iako se to neretko zaboravlja, značajan činilac u procesu podizanja svesti stanovništva o značaju javnog zdravlja.

(Projekat “Žena – temelj zajednice” sufinansira se iz budžeta Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Kategorije Projekti Sremska Mitrovica