• Monday, 29. May 2023.
Pozitivnost na koronavirus u blagom padu
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Pozitivnost na koronavirus u blagom padu

23. July 2020. godine

Procentualno gledano, stopa pozitivnosti na koronavirus u Sremskoj Mitrovici u poslednja tri dana je u blagom padu, istakla je danas direktorka Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici dr Nada Zec Petković na konferenciji za novinare održanoj u mitrovačkoj Gradskoj kući.

U poslednja tri dana, u Sremu je testirano 205 osoba, od kojih je 34 bilo podvrgnuto kontrolnom testiranju. Broj pozitivnih u Sremu tako je bio 44, a 18 osoba se oporavilo. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u istom periodu u Sremskoj Mitrovici infekcija izazvana koronavirusom potvrđena je kod 28 osoba, a izlečeno je njih 10. Prema istim podacima, u na teritoriji grada ukupno je 125 obolelih.

Stagnacija pozitivnosti na virus, pored Sremske Mitrovice, kako je rekla dr Zec Petković, primećena je i u Pećincima, Šidu, Irigu i Staroj Pazovi. U Zavodu za javno zdravlje opreme i testova ima dovoljno, a rezultati testova dobijaju se u roku kraćem od 24 sata.

U Kovid centru mitrovačke Opšte bolnice, prema rečima dr Dragana Malobabića, trenutno se nalazi 65 osoba, od kojih je 46 pozitivno na koronavirus, a što se tiče ostalih 19 osoba, kod nekih je nalaz bio negativan, a neki čekaju rezultate testiranja. Primećeno je zaravnjenje krive zaražavanja, a prijem i otpust u bolnici na sličnom su nivou. U prethodna tri dana zabeležena su dva smrtna slučaja izazvana ovim virusom, a reč je o starijim osobama sa pridruženim bolestima.

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici, kako ističe dr Malobabić, od Republike je dobila još tri respiratora, tako da ih trenutno ima 23, od kojih je 9 zauzeto. Takođe, jedan lekar je novozaražen, a jedan je skinut sa liste zaraženih, tako da u bolnici ukupno ima oko 10 zaposlenih pozitivnih na virus. Skoro svi su se, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, zarazili van ustanove, čemu u prilog govori i nezaražavanje pacijenata.

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije, prema rečima načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Vojislava Mirnića, doneta je odluka o popuštanju nekih mera. Naime, od petka, 24. jula, ugostiteljski objekti moći će da rade do 21 čas u zatvorenom i do 23 časa u otvorenom delu lokala.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: