• četvrtak, 29. februar 2024.
Savska voda bezbedna za kupanje
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Savska voda bezbedna za kupanje

23. jun 2020. godine

JKP Komunalije u Sremskoj Mitrovici, obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje. Analiza savske vode je izvršena 17. juna, i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – Mala plaža, Reka Sava – Početak plaže, Reka Sava – Dispanzer.

Ispitivanje je završeno 23. juna, a uzorokovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara, savska voda na navedenim lokalitetima odgovara zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Nadležni preporučuju građanima da prilikom kupanja izbegavaju ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi. Prilikom ulaska u vodu potrebno je postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode. Potrebno je i vršiti nadzor nad kupanjem male dece, a posle jake kiše i oluje u savskoj vodi se ne treba kupati dva do tri dana. Pristup domaćih životinja vodi je zabranjen.

Takođe, apeluje se na građane da se prilikom boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: