• sreda, 30. novembar 2022.
SREMSKA MITROVICA: POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

SREMSKA MITROVICA: POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

15. maj 2020. godine

Od ukidanja vanrednog stanja  na ulicama Srema znatno je pojačan intenzitet saobraćaja. Lepo vreme je na ulice izmamilo i pešake, bicikliste i motoriste, pa je povećana opreznost preko potrebna. Zbog toga Saobraćajna policija, po rečima prvog čoveka Uprave Vladimira Roljića, kreće sa pojačanom kontrolom saobraćaja.

– Nagli porast saobraćaja doveo je do porasta problema, vezanih najpre za nepoštovanje ograničenja brzine kretanja. Imali smo nekoliko saobraćajnih nezgoda čiji su glavni akteri bili dvotočkaši, ali je dobro to što nije bilo težih posledica. Zbog toga vršimo i kontrolu nivoa alkohola u krvi, proveravamo da li se nose kacige i druga potrebna zaštitna operma. Trudimo se da budemo na svim putnim pravcima na kojima postoje problemi, jer nam je važno da rizik predupredimo i svedemo ga na minimum rekao je Roljić i dodao: – Imali smo saobraćajnu nasreću na putu Ruma-Irig. Uzrok nezgode je neprilagođena brzina i nepropisno preticanje. Vozač automobila je prešao na levu stranu kolovoza i direktno udario u kamion. Kada dobijemo rezultate obdukcije znaćemo šta je tačno uzrok, pošto u ovoj fazi ne možemo isključiti ni mogućnost prirodne smrti.

Od proteklog ponedeljka, sa radom su počeli i šalteri, gužvi usled mogućnosti elektronskog zakazivanja nema, a korišćenje maski unutar prostorija Uprave je obavezno.

– Šalteri su za građane uveliko otvoreni. Građani mogu uredno podnositi zahteve za lična dokumenta, prijavu ili promenu prebivališta. Za produženje važnosti registracija automobila, zahteve mogu podneti na svim tehničkim pregledima, dok za uvoz automobila, prvu registraciju, promenu vlasnika i promenu svih podataka u saobraćajnim dozvolama mogu to učiniti direktno na šalterima naših službi. Molimo građane da poštuju mere zaštite, kao što ih molimo i za strpljenje. Povećali smo broj šaltera za elektronsko zakazivanje i molimo građane da koriste ovu mogućnost, kao i da pomognu onima koji nisu vični rada na računarima. Mlađi neka pomognu starijima, jer nam je cilj da nakon pauze koja je trajala gotovo 50 dana svaki građanin ostvari svoje pravo što je moguće brži i lakše. Radno vreme u središtu u Sremskoj Mitrovici je od pola osam do pola četiri, kao i u ostalim stanicama po Sremu, dok je radno vreme subotom od pola osam do dvanaest, rekao je Vasilije Jovešković šef Odseka za upravne poslove PU Sremska Mitrovica.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: