• četvrtak, 28. mart 2024.
Mir Božiji, Hrostos se rodi!
Društvo | Hronika | Vesti
0 Komentara

Mir Božiji, Hrostos se rodi!

7. januar 2020. godine

Sremska Mitrovica- Danas slavimo Božić po starom kalendaru. Slavlje se nastavlja svečanim liturgijama u pravoslavnim hramovima i okupljanjem porodice u domovima vernika. Božićnoj liturgiji u Sabornom hramu uz mnogobrojne vernike prisustvovao je i gradonačelnik Sremske Mitrovice.82106568_3157608427602381_3345559990625632256_o
Gradonačelnik Vladimir Sanader prisustvovao je svetoj liturgiji povodom Badnje večeri u Hramu Svetih Sirmijumskih mučenika u naselju Mala Bosna.Pored velikog broja vernika liturgiji uoči najradosnijeg hrišćanskoh praznika prisustvovali su još ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i poslanik u Skupštini AP Vojvodine Dmitar Stanišić.
Nakon svečane liturgije, po tradiciji, zapaljeni su badnjaci, a potom je usledio vatromet.
-Želim pre svega svima da poželim sretno Badnje veče ,sve najbolje u životu svim našim sugrađanima, puno sreće, zdravlja, radosti i da ovaj Božićni praznik protekne u najboljem redu, da svim građanima donese što više uspeha, radosti, sreće ljubavi i da se zajedno krenemo napred.” – rekao je u Maloj Bosni gradonačelnik Vladimir Sanader.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: