• četvrtak, 25. april 2024.
Jubilarni deseti “Trofej Beočina” 2019
Projekti | Beočin
0 Komentara

Jubilarni deseti “Trofej Beočina” 2019

22. oktobar 2019. godine

Pod pokroviteljstvom Opštine Beočin, a povodom 16. oktobra Dana oslobođenja beočinske opštine, u organizaciji Džudo kluba “Cement”, održan je jubilarni 10. međunarodni džudo “Trofej Beočina” 2019.

Ove godine, deseti put za redom, okupilo se najviše takmičara do sada, čak 463 iz 45 klubova iz Srbije i 11 klubova iz zemalja regiona: Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Reublike Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije i Grčke. Turnir je otvorio i pozdravio sportiste, sudije, goste i publiku predsednik Opštine Beočin Mitar Milinković, koji je i najbolji džudista u istoriji „Cementa“.

Džudo klub “Cement” Beočin je učestvovao sa 24 takmičara. Zauzeo je treće mesto sa osvojenih dve prva, dva druga, šest trećih i četiri peta mesta, sa osvojenih 46 bodova. Zlatne medalje su osvojile devojčice Natalija Prolić i Jovana Stjepanović. Kod dečaka, u većini kategorija je bila jača konkurencija, pa su izostale zlatne medalje. Srebrne medalje su osvojili u svojoj uzrasnoj i po težini kategoriji: Ismet Ibinci u konkurenciji od četiri takmičara i Uroš Ralović u konkurenciji od 11 takmičara. Treća mesta su osvojili u svojoj uzrasnoj i po težini kategoriji: Agim Kurteš u konkurenciji od 16 takmičara, u repasažu Ognjen Savić u konkurenciji od 10 takmičara; Nikola Germanac u repasažu u konkurenciji od 10 takmičara; Luka Kovačević u repasažu u konkurenciji od 11 takmičara. Takmičaru Dennisu Galabov iz Bugarske pripao je bicikl “Trofej Beočina”.

Kao i prethodnih godina i za ovaj jubilarni Međunarodni 10. “Trofej Beočina”, organizator Džudo klub “Cement” je pored bicikla kao glavne nagrade, medalja i pehara za najbolje takmičare, klubove, sudije podelio i plakete, povelje i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima za organizaciju kako ovog jubilarnog, tako i prethodnih devet “Trofeja Beočina”. Plaketa za izuzetan doprinos u organizaciji 10. međunarodnog džudo turnira “Trofej Beočina” dodeljena je predsedniku opštine Mitru Milinkoviću, a zahvalnica je dodeljena Sportskom savezu opštine Beočin, predsedniku Saveza Miletu Ivanoviću.

-Ove godine turnir koji smo organizovali povodom oslobođenja Beočina imao je posebnu težinu jer je bio jubilarni, deseti. I naše i strane ekipe rado dolaze u Beočin s obzirom da je organizacija takmičenja slična evropskim i svetskim šampionatima uz korišćenje “led ekrana” koji omogućava lakše praćenje takmičenja i ekipama i publici. Osim toga što je to bio izuzetno kvalitetan turnir i praznik džudoa, strane ekipe su tradicionalno ostale u Beočinu i sledeći dan kada je bio održan zajednički trening, nakon čega su se vratili u svoje zemlje – rekao je prvi čovek beočinskog Džudo kluba “Cement” Andrija Mumović.

Sanja Mihajlović

Projekat “Sport za sve” finansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: