• sreda, 24. april 2024.
Olakšice za priključke na vodovodnu i gasnu mrežu u Čortanovcima
Projekti | Inđija
0 Komentara

Olakšice za priključke na vodovodnu i gasnu mrežu u Čortanovcima

23. novembar 2018. godine

Domaćinstva u Čortanovcima koja se istovremeno priključe i na vodu i na gas, za gasni priključak dobijaju cenu za 50 odsto nižu od redovne, s grejs periodom od šest meseci i rokom otplate od 12 meseci

Piše: G.Majstorović

Cortanovci.Nakon tri decenije čekanja, inđijsko selo Čortanovci kao jedino bez vode u iinđijskoj opštini, krajem juna prošle godine dobilo je izgrađenu vodovodnu mrežu koju su zajednički finansirali opština Inđija sa Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za kapitalna ulaganja APV-e i Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. U prvoj fazi izgradnje priključaka u ovom selu, priključeno je oko 70 odsto domaćinstava, dok ostali zainteresovni meštani koji se još nisu priključili na vodovod imaju priliku da se priključe istovremeno i na vodovodnu i na gasovodnu mrežu. Ukoliko se odluče za ovaj potez, nadležni će stanovnicima Čortanovaca omogućiti značajne olakšice, u čemu se ogleda društvena odgovornost inđijskih javnih preduzeća, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JP „Ingas“.

Milan Koncarevic 1JP „Ingas“ kao društveno odgovorno jvano preduzeće dobija nove korisnike jer je u akciji koja traje do kraja ovog meseca omogućilo nova priključenja na gasovodnu mrežu pod veoma povoljnim uslovima. Ova akcija, naravno obuhvata čitavu opštinu, ali sem Inđije, najviše priključaka ima u Čortanovcima. Domaćinstva koja se istovremeno priključuju i na vodovodnu i na gasovodnu mrežu, dobijaju povoljnu cenu i mogućnost otplate priključka na više rata.

– Napomenuo bih da smo mi od šestog meseca krenuli s akcijom priključenja na gasovodnu mrežu onih domaćnstava koja to do sada nisu učinila. Kompletno sve troškove tog priključka snosi „Ingas“. Dali smo povoljnu cenu i povoljan način plaćanja, međutim, u toku akcije, najvećim delom, osim Inđije, ima priključaka u Čortnovcima. S obzirom da se u Čortanovcima istovremeno radi i o priključku i na vodovodnu mrežu, to je sad pritisak na domaćinstvo da istovremeno plati i priključak na vodu i priključak na gas. Na bazi neke ankete koju smo tamo vršili, odlučili smo da sva ona domaćinstva koja se priključe na vodu, da istovremeno idemo s priključkom na gas s 50 odsto nižom cenom  od redovne s grejs periodom od šest meseci i plaćanjem u roku od 12 mseci – objašnjava direktor „Ingasa“  Milan Končarević i dodaje da će se na taj način pomoći svakom domaćinstvu u Čortanovcima da se istovremeno priključi i na vodovodnu i na gasovodnu mrežu.

Dragoljub TrifunovicA kako je više puta isticao direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“  Dragoljub Trifunović, s izgradnjom vodovodne mreže, ostvaren je višedecenijski san meštana Čortanovaca da se priključe na vodovod, a stabilnost vodosnabdevanja u ključnim momentima postiće se s izgradnjom poveznog cevovoda Inđija – Beška“ koji će omogućiti transferisanje vode s inđijskih izvorišta.

Projekat „Solidarnost na selu, solidarnost za selo“ sufinansira se sredstvima budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: