• nedelja, 25. februar 2024.
Mitrovica primer dobre prakse
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Mitrovica primer dobre prakse

29. mart 2018. godine

Sremska Mitrovica dobar je primer uspešne privatizacije medija, ali i korektne primene svih zakonskih odredbi u procesu njihovog sufinansiranja, pa kao takva može biti reper i za druge samouprave širom Srbije, rekao je prilikom posete gradu na Savi, državni sekretar u Ministarstvu informisanja i kulture Republike Srbije, Aleksandar Gajović. On je u Mitrovicu došao na promociju knjige “Novinari o sebi” koju je priredio Miomir Filipović-Fića, a u kojoj su sabrani mitrovački, kao i novinari koji sa sremskog terena izveštavaju.

– Želja mi je da upoznam kako funkcionišu mediji u Sremu i na koji način lokalna samouprava finansira medijske sadržaje. Ministarstvo insistira na zahtevu da samouprave pravilno finansiraju svoje medije, kako bi građani bili pravovremeno i istinito informisani. Kao sekretar ja insistiram na istini i smatram da jedino spram toga treba rangirati dobre i loše medije u Srbiji. Istinita informacija svima je neophodna radi formiranja ličnih stavova, rekao je sekretar i dodao: U Sremu, mediji su živi, opstaju, a imatei medije koji su prošli privatizaciju i danas uspešno posluju, što me naročito raduje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: