• nedelja, 16. jun 2024.
Uspešne sportistkinje iz Bosuta
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Uspešne sportistkinje iz Bosuta

9. decembar 2017. godine

Ivana Krstić uspešna je stonoteniserka, a Vladana Pešić osvaja medalje u kajaku

Piše: S. Mihajlović

Ивана Крстић из БосутаIvana Krstić, iz Bosuta uspešna je stonoteniserka. Učestvovala je na školskoj Olimpijadi u Vranju, a može da se pohvali brojnim medaljama. Osvojila je ekipno zlato i bronzanu medalju na opštinskom takmičenju, zatim prvo mesto ekipno u Šidu, a takođe je – nakon što je osvojila prvo mesto na opštinskim Sportskim igrama mladih u Sremskoj Mitrovici bila četvrta na Sportskim igrama mladih u Beogradu.

– Počela sam da igram u petom razredu, ali to nije bilo ništa aktivno, nego više kao rekreacija na časovima fizičkog, jer nismo imali drugu zanimaciju osim fudbala i stonog tenisa. Međutim, stoni tenis mi se svideo tako da sam aktivnije tim sportom počela da se bavim prošle godine i to na nagovor svoje nastavnice fizičkog Jelene Antić i učitelja Gorana Miražića. Njih dvoje su glavni „krivci“ što sam se uopšte i našla u tom sportu. Osim njih, bodrili su me i prijatelji i nisu mi dali da odustanem, a da nastavim dalje podržavaju me u tome i moji roditelji. Najviše mi se u tom sportu dopada to što koristim ruke, a želja mi je da odem na državno prvenstvo i da tamo osvojim neku medalju – ovako priča o sebi petnaestogodišnja Ivana Krstić iz Bosuta i dodaje da će u narednom periodu vredno raditi kako bi stigla do svog postavljenog cilja.

Владана Пешић из БосутаVladana Pešić, učenica je osmog razreda škole u Bosutu i već pet godina članica Kajakaškog kluba „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva. Ona se za kajak zaiteresovala tako što je videla na televiziji neko takmičenje iz tog sporta i nakon što je čula da u obližnjem Višnjićevu postoji klub, odlučila je da se oproba u tome.

– Treninzi se održavaju leti dva puta dnevno, a tokom školske godine jednom. Do Višnjićeva ima sedam kilometara, tako da me uvek neko vozi, ili deda ili mama. Trening traje oko sat i po vremena, ali i pored obaveza u klubu ipak stignem i da učim i to u večernjim satima. Odličan sam đak i ništa mi nije teško, jer se bavim onim što volim – priča Vladana Pešić, mlada kajakašica iz Bosuta.

Vladana je bila druga na državnom prvenstvu, prva u državi u dvosedu i druga u kajaku jednosedu. Na trenizima, kao i na takmičenjima partnerka joj je Mirjana Stanković iz Višnjićeva,  a trener im je Zorica Stojanović.

– Planiram da nastavim da treniram kajak čak i kada krenem dalje u srednju školu. Ovaj sport jeste težak fizički, ali ja izdržavam, navikla sam se već. Llubav prema kajaku sam prenela i na svoju sestricu iz Rače, koja već polako kreće mojim stopama – kaže uz osmeh Vladana Pešić, kajakašica iz Bosuta i dodaje da joj je san učešće na Evropskom prvenstvu.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: