• nedelja, 16. jun 2024.
Sremski svinjokolj na Zasavici
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sremski svinjokolj na Zasavici

25. novembar 2017. godine

Zasavica – Specijalni rezervat prirode „Zasavica“ bio je domaćin još jednog u nizu tradicionlanog sremskog svinjokolja. I ove godine, mangulice su bile glavna atrakcija i razlog zbog kojeg je veliki broj posetilaca iz različitih delova Srbije prošle subote stiglo na Zasavicu.

Prodavale su se kobasice, čvarci, meso, mast, švargle… proizvodi koji se retko mogu naći u super-marketima, a ako se i nađu teško da mogu dostići zasavički kvalitet.

Tiskali su se Beograđani, Šapčani, Novosađani, Zrenjaninci, Kragujevčani oko stolova sa zasavičkim đakonijama, sve strahujući da će im onaj ko je pre njih stao u red uzeti baš ono što su namerili sebi.

U SRP „Zasavica“ su zadovoljni činjenicom da je i ove godine oko 500 gostiju došlo na rezervat. Neki od njih kupovali su meso i druge proizvode, neki su uživali uz tamburaše, dobru hranu i piće, a neki su opet, sami ili sa svojom decom došli da u prelepom ambijentu provedu jedan od, najverovatnije, poslednjih lepih novembarskih dana.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: