• petak, 19. april 2024.
Podrška za Tarbuke sa svih strana
Vesti
0 Komentara

Podrška za Tarbuke sa svih strana

27. oktobar 2017. godine

Sremska Mitrovica, Zasavica – Radovi na kući Nikole Tarbuka nastavljaju se! Unutrašnji zidarski radovi privedeni su kraju, a upravo ovih dana, kada vremenske prilike dopuste, počinje i kompletna zamena krova. U Vojvođansku ulicu, na broj 165 stigao je crep, parapropusna folija, letva, OSB ploče, a bajkeri iz Moto kluba „Srem“ kada vreme dođe, uradiće kompletnu limariju na novom Nikolinom krovu.

CapturejjTakođe, na Nikolinu adresu stigao je i kompletan laminat dar „Domis Enterijera“, pa će tako, čim se krov postavi početi i finiširanje unutrašnjih radova.

– Više sam nego zahvalan svima koji su pomogli i koji još uvek pomažu. Istina, ja te ljude ni ne znam, njihova je želja da ostanu anonimni što takođe dokazuje da pomažu od srca. Trudimo se da odradimo sve na vreme. Jesen je stigla, stižu padavine i hladniji dani, ali se još uvek nadamo da ćemo uspeti da uradimo sve što treba. U međuvremeno stigao je i nameštaj, bela tehnika, tako da ću imati čime da popunim prostor kada se uredi, kaže Nikola.

Podršku akciji pomoći Nikoli Tarbuku, dali su i mitrovački novosadski studenti. U organizaciji SOEF-a (studentske organziacije ekonomskog fakulteta) u utorak 17. oktobra u okviru tradicionalne „Brucošijade“ bila je postavljena kutija za dobrovoljne priloge kako bi se prikupila sredstva za Bojanu. Na ideju je dosao student Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu Darko Vukajlović, Mitrovčanin, nekadasnji volonter Kancelarije za mlade i učenik Ekonomske škole. Trenutno, akcije se vodi i u hamburgeriji „Ja i Kuzminac“ gde je, zahvaljujući Udruženju „Roditelj SM“ postavljena humanitarna kutija, u koju će oni koji imaju veliko srce imati priliku dI ekonkomcia ubace novac sve do kraja meseca.

– Akcija za sada ide dobro. Koliko novaca ima, ne znamo još, ali vidimo da ga ima u raznim apoenima, od deset do hiljadu dinara. Nastala je prava gužva u kutiji, pa ćemo videti šta smo uradili kada istekne rok, kaže Jelena Mijić Vasilić aktivista udruženja „Roditelj SM“.

Tokom prošle nedelje, Bojana je išla na redovnu kontrolu u Beograd i nalazi su, kako nam je rekao Nikola, potpuno zadovoljavajući. Trenutno se čeka na rezulate koštane srži, ali je procena da će i ti nalazi biti ispravni

– Došao sam u nezgodnu situaciju. Nemam kola za odlazak u Beograd, a Bojana ne sme da ide u autobus, u gužvu niti da se zamara mnogo. U poslednjem trenutku našli smo rešenje zahvaljujući ljudima dobre volje i Centru za socijalni rad koji nas je odvezao i na tome sam više nego zahvalan. Mitrovica svakako ima ljude velikog srca i sve što je do sada urađeno za Bojanu borba je ne samo moja, već i mnogih drugih koji su uz nas, naglašava Nikola.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: