• ponedeljak, 25. septembar 2023.
Za manje nezgoda na atarskim putevima
Projekti | Inđija
0 Komentara

Za manje nezgoda na atarskim putevima

21. septembar 2017. godine

Atarski put je uređen u Novim Karlovcima, Maradiku, Ljukovu i jedan deo u Beški. Završena prva faza koja se odnosi na zemljane radove. Nakon toga će se pristupiti nasipanju kamena, dok ćemo u trećoj etapi uraditi otresišta

Piše: M. Balabanović

Vladimir GakKako je istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, ovih dana se intenziviraju radovi na uređenju atarskih puteva u nekoliko sela inđijske opštine. U prethodnih nekoliko godina atarski putevi su bili zapušteni i u lošem stanju, te su često poljoprivrednici imali problema sa mehanizacijom i prohodnošću.

– Imamo podatke da su se često dešavale nezgode gde su se traktori ili prikolice prevrtali prilikom izlaska iz njiva, a poljoprivrednici su imali velike materijalne štete – ističe predsednik i dodaje:

– Završili smo uređenje pojedinih atarskih puteva, odnosno prvu fazu koja se odnosi na zemljane radove. Nakon toga će se pristupiti nasipanju kamena, dok ćemo u trećoj etapi uraditi otresišta – ističe Gak i kaže da se jedino na taj način može sprečiti iznošenje blata na lokalne puteve. Pogotovo tokom jesenjeg perioda blato na putevima dodatno stvara probleme u saobraćaju i ugrožava beubednost vozača. Iz tog razloga je neophodno urediti sve atarske puteve.

Atarski put je uređen u Novim Karlovcima, Maradiku, Ljukovu i jedan deo u Beški. Ugovor o uređenju tih puteva je važeći godinu dana, tako da će u narednom periodu posao kompletno biti završen.

UREDJENJE– Sve se radi po prioritetima i u saradnji sa predstavnicima mesnih zajednica koji su nam signalizirali gde je najhitnije urediti atarski put. U svakom slučaju sva sela ćemo završiti i na taj način rešiti jedan od gorućih problema svih poljoprivrednika – poručio je predsednik Gak.

Govoreći o saradnji sa savetima mesnih zajednica nakon održanih seoskih izbora, prvi čovek opštine je pohvalio trenutnu situaciju.

– Sada je komunikacija, pre svega sa predsednicima mesnih zajednica, vrlo intenzivna i ono što mene posebno raduje jeste što su saveti mesnih zajednica vrlo ozbiljno shvatili posao kojim treba da se bave. Svakodnevno nam stižu predlozi o tome šta je napotrebnije da se uradi u njihovom selu, a približavamo se periodu kada ćemo pripremati budžet za narednu godinu. Kroz sastanke sa članovima saveta videćemo šta je to najhitnije da se uradi i uvrsti u budžet opštine – kaže Gak i naglašava da postoje brojni problemi, koji se rešavaju jedan po jedan.

Na kraju razgovora, predsednik ističe da je tokom ove godine svako selo dobilo bar jednu manju ili veću investiciju i da taj trend nastavljaju i ubuduće, sa ciljem da se uslovi života na selu približe gradskim.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: